Nogomet: Kup BiH, 1/16 finala

Od daljnjeg natjecanja već se ‘oprostilo’ pet premijerligaša

23.09.2016.
u 07:00

Prvo što se može zapaziti kad je u pitanju 1/16 finala nogometnog Kupa BiH je činjenica da je ispalo čak pet premijerligaša.

Upada u oči da nije bilo međusobnih “istrjebljenja” - tj. klubovi iz “elite” ispali su u dvobojima iz nižih stupnjeva natjecanja. Od toga su tri ispala pred svojim gledateljima. To su Metalleghe, koji je prvi put jesenas igrao u Jajcu (za Kup vrijedi licencija za stadion Mračaj, ali ne vrijedi za prvenstvo). Dodatna senzacija je što je Metalleghe izgubio protiv Veleža (1:2), kluba čiji se mlađi navijači ne sjećaju kada je bilo koga pobijedio u službenim utakmicama.

Krupin “plastičnjak”

Krupu pak nitko jesenas nije svladao na njezinu “plastičnjaku”, pa su se iz tabora njezinih protivnika širile žalopojke da je “na plastičnoj podlozi nemoguće i igrati, a kamoli pobijediti”. Za divno čudo, Travniku to nije bila smetnja, pa je slavio s uvjerljivih 3:1... Tri ostala premijerligaša ispala su nakon što su u regularnih 90 minuta igrala neodlučeno, a onda bila slabija u izvođenju jedanaesteraca.

Dakle, Čelik je na Bilinu polju protiv Bosna Seme odigrao 1:1, pa u raspucavanju “s kreča” poražen 4:5. Slavija i Vitez u Lukavici odigrali su 0:0, pa je Slavija bila bolja s bijele točke 5:4. Miroljubivih 0:0 bilo je u susretu Kozara - Olimpic, onda su Gradištani bolje izvodili “elvere” i slavili 3:2. Recimo da je i jedan “federalni” susret riješen na jedanaesterce. Bio je to okršaj Goražde - Zvijezda - 5:3 (regularno 1:1).

Branitelj naslova pobjednika Kupa Radnik minimalno je slavio u gostima kog Goška (1:0). Zrinjski je napunio mrežu Borcu (5:0), Široki Brijeg Čapljini (5:0), a pucački je “rekord” uspostavio Željezničar u Čitluku protiv drugoligaša Brotnja (7:0).

Žilav otpor Bratstva

Sarajevo se malo mučilo protiv Bratstva, na kraju ipak uvjerljivo slavilo (2:0), a Mladost se provukla protiv Rudara (P), slaveći kući 1:0.

S istih 1:0 Sloboda se provukla u gostima kod Podrinja u Janji. Orašje je nakon dosta “peripetija” prošlo protiv niželigaša Karanovca (3:2), a vodeći na ljestvici Prve lige FBiH Rudar u Kaknju s laganih 5:1 “zgazio” prvoligaša RS Slobodu (NG). Radnički (Lukavac) koji je prošle godine stigao do četvrtfinala, bez poteškoća je s 3:1 svladao Drinu (Z).•sti DK. Tu su i federalni prvoligaši: Orašje, Bosna Sema, Travnik, Velež, Rudar (K), Goražde i Radnički, te dva prvoligaša RS: Kozara i Slavija. U odnosu na 1/16 finala, okolnosti su drugačije. Odluka o prolasku među posljednjih osam past će nakon dvije utakmice. Prvi susreti na programu su 12. i 26. listopada. Četvrtfinalni, polufinalni i finalni susreti igrat će se na proljeće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije