Gabela

Očekivale su se možda iskre na terenu, ali sve je bilo korektno

19.10.2017.
u 07:42

Utakmica 11. kola Premijer nogometne lige, koja se očekivala dulje od dvije godine GOŠK – Mladost, završena je miroljubivim rezultatom 2:2. Miroljubiv je bio ne samo rezultat nego i okruženje.

Iskrice

Tek poneka iskrica pala je između pojedinih domaćih i malobrojnih gostujućih navijača. Međutim, i to je “sankcionirao” službeni spiker tražeći od domaćih navijača krajnju korektnost. Nikica Pehar, predsjednik Upravnog odbora NK GOŠK, naglašava da se organizaciji posvetila posebna pozornost:

- Sve smo učinili kako se ne bi dogodilo ništa nepredviđeno. Dobro znamo što nam je bilo u lipnju 2015. godine u Doboju kod Kaknja, ali smo poduzeli sve kako ne bi bilo nikakvog revanša. Nastojali smo ponašanjem ostaviti drukčiju sliku od one koja je nama tada servirana i drago nam je da smo u tome uspjeli - naglašava predsjednik Pehar.

Sportski su se očitovali i gosti iz Doboja, koji su poručili:

- U ime igrača, trenera, članove Uprave, predsjednika kluba Mensura Mušije i zaposlenika FK Mladost Doboj Kakanj želimo se zahvaliti NK GOŠK na gostoprimstvu u Gabeli u okviru 11. kola Premijer lige. Nakon naše posljednje utakmice u 1. ligi FBiH, kada smo u posljednjem kolu svladali momčad GOŠK-a i izborili plasman u Premijer ligu, u javnosti je “kružila” priča kako ćemo biti loše dočekani u Gabeli. Uprava i osoblje NK GOŠK su nas ugostili na najbolji mogući način i zaista za vrijeme svog boravka u Gabeli i za vrijeme utakmice nismo osjetili nikakvu neugodnost, pa osjećamo potrebu zahvaliti se našim sportskim rivalima iz Gabele na korektnosti i velikom gostoprimstvu - stoji u priopćenju iz FK kluba Mladost koje je preko medija upućeno bh. javnosti.

Realan rezultat

Da je između dva nekad ljuta suparnika nastupila “miroljubiva koegzistencija” dao je naslutiti pomoćni trener Bakir Šerbo, koji je na klupi mijenjao kažnjenog Edisa Mulalića. On je, uz ostalo, na konferenciji za novinare nakon utakmice rekao:

- Natprosječna utakmica u kojoj se GOŠK pokazao u boljem svjetlu nego bi se to moglo zaključiti na osnovi trenutačnog plasmana. Imali smo i mi i GOŠK priliku bolje proći, ali kada se sve sabere i oduzme, rezultat je realan. Iako to nije uobičajeno, moram pohvaliti suđenje, bilo je na izuzetnoj razini. Da smo na nekim ranijim utakmicama imali ovakvo suđenje, mislim da bismo imali i koji bod više.

Slaven Musa, trener GOŠK-a, prije je mogao biti zadovoljan igrom nego rezultatom.

- Stvarno dobra utakmica, rezultat je mogao otići i na jednu i na drugu stranu. Željeli smo pobjedu, dvaput vodili, ali smo olako gubili prednost. Pripremali smo se za ovu utakmicu uigravajući prije svega napad, međutim, nismo uspjeli postići koordinaciju između obrane i napada, što nas je koštalo dva boda. Mladosti čestitam na fer i korektnoj igri.

Dakle, sve je proteklo bez žuči i bez tenzija. Za GOŠK je to jako važno...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije