Slična situacija, različite odluke

NS BiH jučer odbio zahtjev Širokog Brijega! HNS danas udovoljio Osijeku

nk osijek
18.10.2020.
u 13:19

Široki Brijeg jučer je poražen u Sarajevu rezultatom 2:0, a ništa ne bi bio problem da Širokobriježani u Sarajevo nisu došli sa samo 13 igrača. Naime, zabilježeno je 5 pozitivnih na koronavirus. Nogometni savez BiH, umjesto da je odgodio utakmicu zbog toliko novozaraženih u NK Široki Brijeg, odlučio je riskirati zdravlje i ostalih igrača Širokog Brijega, ali i Sarajeva, te je odbio odgoditi utakmicu.

U Hrvatskoj danas druga slika. Čak HNS-u nije bitan Osijek, nego svi sudionici utakmice HNL-a što potvrđuje i dolje navedeno.

Odgođena je utakmica Osijek - Lokomotiva koja se u osmom kolu HNL-a trebala igrati od 17:05.

Razlog je što je kod dva igrača gostiju na dan meča utvrđena korona, a pet ih ima povišenu temperaturu, što je jedan od glavnih simptome zaraze.

Prema propozicijama HNS-a, utakmica se može odgoditi ako klub ima najmanje šestoricu pozitivnih igrača. Međutim, ovo je nova situacija jer je zaraza kod dva igrača Lokomotive ustanovljena na dan utakmice pa je, s obzirom na navedene simptome kod još nekoliko njih, moguće da bi odigravanje utakmice predstavljalo opasnost da postane žarište.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije