Odbojkaška prvenstva

Novi poraz Domaljevca, favoritkinje neumoljive

01.12.2015.
u 07:00

U ženskoj konkurenciji vodeće nisu dopustile ni osvajanje seta. Pomalo je neočekivano Mladost uspjela glatko pobijediti u Kaknju. Obzirom na formu domaće ekipe nije se očekivao takav poraz

Neće pa neće, moglo bi se reći poslije još jednog poraza Domaljevca. Ove jeseni jedini premijerligaš iz Posavske županije izgubio je svih pet domaćih utakmica, a jedine dvije pobjede izborili su na strani. Dvorana u Grebnicama kao da je za njih ukleta. Nadao se Zlatko Ivić, trener Domaljevčana, da će niz domaćih poraza njegova ekipa prekinuti protiv sportskih prijatelja, Radnika iz Bijeljine. Međutim, domaćima se nije posrećio niti bod, pa su od priželjkivanog priključenja sa sredinom ljestvice ostali tavoriti pri dnu. Od početka krenulo je loše, 22:25, pa 20:25, nadu vraća 27:25 u trećem setu, ali nakratko jer slijedi 21:25 i gostujuća pobjeda.

Mali iznenađenje

U ostalim susretima osmog kola malo iznenađenje je glatka pobjeda prvaka Mladosti u Kaknju 0:3, 20:25, 20:25 i 21:25. neočekivano s obzirom na igre u proteklih sedam kola, Ilijaš je upisao prvu pobjedu, protiv Banjalučana koji ove sezone igraju promjenjivo. Hercegovački derbi u Gacku probuđeni domaćini riješili su praktično u prvom setu kojeg su dobili 26:24, Ljubinjci su poravnali 19:25 u drugom, međutim, za više nisu imali snage, slijedilo je 25:17 i 25:16. U malom derbiju Jedinstvo je u Brčkom savladalo Gradinu, koja nakon odličnog početka bilježi veliki pad forme.

Rezultati 8. kola: Domaljevac – Radnik 1:3, Kakanj – Mladost 0:3, Jedinstvo – Gradina 3:1, Gacko – Ljubinje 3:1 i Ilijaš – Borac 3:1. Poredak, Mladost 23, Jedinstvo 17, Kakanj 16, Radnik 15, Gradina 14, Gacko 12, Borac 10, Domaljevac 5, Ljubinje 5, Ilijaš 3 boda.

Rezultatski izvjesno bilo je 8. kolo Premier lige odbojkašica. U svih pet utakmica favoritkinje su lako stigle do bodova.

Bez neizvijesnosti

Potvrda tomu je činjenica da je samo Bihać u Bijeljini u jednom setu uspio preći dvadeset poena! I ništa više. Uglavnom, u proteklom kolu poklopili su se parovi koji nisu ponudili ni gram neizvijesnosti pa je tako Derventa protiv Gacka u tri seta, ukupno, osvojila 31 poen (!), Bosna protiv Kule 35, a tek nešto bolje prošli su Sloboda u Banjoj Luci, ukupno 41 poen, Modriča protiv Jedinstva 44 te Bihać u Bijeljini u tri seta sa skromnim 51 poenom. No, i to je bh. ženska odbojka, nekoliko jačih sastava s kojima se ostatak lige teško može nositi.

Rezultati 8. kola: BL Voley – Sloboda 3:0, Derventa – Gacko 0:3, Kula Gradačac – Bosna 3:0, Modrića – Bimal Jedinstvo 0:3, Radnik – Bihać Preminger 3:0. Poredak, Gacko 24, Kula 21, Bimal Jedinstvo 21, BL Voley 15, Modriča 11, Radnik 8, Sloboda 7, Derventa 6, Bihać Preminger 4, Bosna 3 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije