Odbojka

Novi klubovi u Posušju, Čitluku i Tomislavgradu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
31.01.2017.
u 09:00

Pred vratima je nastavak odbojkaškog prvenstva nakon Premijer lige i u federalnim. Za nastavak sezone pripremaju se i obje ekipe OK Čapljina.

Pripreme krenule rano

Govoreći o pripremama dvaju ženskih sastava Čapljine, Miloš Jelčić, predsjednik kluba i trener mlađih uzrasta, ujedno i predsjednik OS FBiH, kaže: - Pripremo smo počeli odmah nakon novogodišnjih praznika. Krenuo je cijeli pogon, ekipa koja igra federalnu Superligu, kao i ona koja igra u Prvoj ligi, te mlađi uzrasti. To je bilo vrijeme školskog raspusta pa smo mogli raditi punom parom. Za sada sve ide po planu, a zacrtali smo da do početka drugog dijela sezone oba sastava odigraju bar po jednu pripremnu utakmicu. Za mlađi sastav koji igra u Prvoj ligi za sada smo dogovorili utakmicu protiv Ljubuškog, dok bi prva ekipa trebala odigrati pripremnu protiv Smeča iz Š. Brijega iduće srijede. U nastavak startamo u subotu 4. veljače zaostalom utakmicom iz prvoga dijela protiv livanjskog Troglava, ističe predsjednik OK Čapljina, koji na upit o muškom pogonu nastavlja: - Pokrenuli smo mušku ekipu koja zasad radi rekreativno. Nastojat ćemo u idućem razdoblju osigurati joj pripremne utakmice. Ekipa je za sada kombinacija iskusnih i mladih igrača pa bi je teško bilo pripremiti za natjecanje zbog obveza starijih igrača. Iskreno se nadam da ćemo tako privući dio muške populacije, da će se malo veći broj dečkića odazvati i da ćemo formirati masovniji pogon. Već radim sa skupinom učenika u školi “Lipanjske zore” u Višićima, sigurno da će oni uskoro biti članovi muške odbojkaške ekipe Čapljine, kaže Jelčić, te na upit o sve većem broju ženskih klubova u Hercegovini, nastavlja: - Nije to samo u Hercegovini iako je meni iznimno drago da se to događa u mojoj Hercegovini, ekspanzija ženske odbojke je i u svijetu uz istodobni pad muške odbojke. Ne mogu reći u kvaliteti, ali u broju klubova je velik pad. Meni je drago da naša ženska odbojka napreduje. Uz postojeće, u pripremi je osnivanje klubova u Čitluku, Posušju, Tomislavgradu, tako da vrlo brzo možemo očekivati još ženskih ekipa u Hercegovini.

Veliki rezultat

Na upit raste li kvaliteta bh. prvaka Jedinstvo, po prvi put je igrao Ligu prvaka, Miloš je imao stav.

- Brčko Jedinstvo je napravilo velik rezultat, plasiralo se nedavno i u četvrtfinale CEV kupa. Sada mu stiže velika ekipa Kazana koju sigurno treba otići i pogledati. Brčko je, rekao bih, posebna enklava u kojoj u ovom trenutku jedino u BiH ima novca, ljudi ulažu u sport, a tamo gdje se ulaže, ima i rezultata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije