Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Nove žestoke kazne za klubove iz Premijer lige BiH: Moraju platiti gotovo 50.000 KM

15.12.2023.
u 15:14

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odredilo je nove kazne za klubove Premijer lige BiH zbog incidenata koji su se dogodili na utakmicama 15. i 16. kola.

Najteže je prošlo Sarajevo i to zbog utakmice protiv Tuzla Cityja kada je zbog pirotehnike dobilo kaznu od 8.000 KM. Dodatnih 3.000 su kažnjeni zbog pirotehnike koju su Horde zla koristile na utakmici protiv Veleža pa će Bordo tim Savezu isplatiti 11.000 KM.

Zrinjski je osim dva redovna kola, odigrao i jednu zaostalu utakmicu, a zbog korištenja pirotehnike na sve tri utakmice kažnjeni su sa ukupno 9.000 KM.

I Široki Brijeg je igrao tri utakmice te su navijači ovog kluba na svakoj koristili pirotehniku koju će klub koštati ukupno 7.000 KM. Željezničar je kažnjen zbog pirotehnike koju su Manijaci koristili na utakmici protiv Posušja i to će klub s Grbavice koštati 6.500 KM.

Igman i GOŠK nemaju brojne i organizirane navijačke skupine, ali će zbog više prekršaja i nereda oba kluba Savezu platiti po 4.000 KM kazne.

Tuzlu City će kršenja kodeksa ponašanja na utakmici protiv Sarajeva koštati 2.000 KM, a dodatnih 1.000 KM će platiti zbog neispunjavanja odluke nadležnih organa na susretu protiv Željezničara.

Na kraju je kažnjen i Velež zbog pirotehnike koju su Red Army koristili na utakmici protiv Sarajeva. Morat će platiti 3.000 KM.

Bez kazne su prošli Borac, Posušje, Zvijezda 09 i Sloga Meridian. Bh. premijerligaši će tako za 15. i 16. kolo platiti ukupno 47.500 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije