Međugorje

Nogometno druženje liječnika traje već 21 godinu

15.10.2018.
u 07:36

Bilo je to još jedno u nizu dugom 21 godinu nezaboravno sportsko-kulturno druženje mostarskih i talijanskih liječnika iz Jesolo Fossalta di Piavea i njihovih prijatelja u Međugorju.

Prijateljska utakmica

Vrhunac svega je odigravanje prijateljske nogometne utakmice na umjetnoj travi Sportskog centra u Međugorju. Mostarci su na ovom nogometnom dvoboju bili bolji i pobijedili s 5:3. Utakmica je protekla u vrlo dinamičnoj borbi s dosta lijepih pogodaka. Najbolji igrač utakmice bio je Dražen Zadro, koji je postigao dva pogotka i nad njim je napravljen jedanaesterac koji je Pehar pretvorio u pogodak za izjednačenje. Zanimljivo, Talijani su poveli 0:1. Za mostarske liječnike Pehar je postigao dva pogotka te Prskalo jedan. Za goste pogotke su dali: Šunjić, Kodra i Carbonera. Sudili su mladi perspektivni suci Marko Odak iz Čitluka, Antonio Marčinko, također iz Čitluka, i Čitlučanka Laura Dugandžić. Za mostarske liječnike pojačane prijateljima nastupili su: Melher, Grle, Arapović, Berić, Zadro, Alilović, Jozić, Puljić. Pehar, Prskalo i Tokić. A za Talijane Scrofani, Piai, Mirco, Chiro, Šunjić, Coan, Deli, Kodra, Fael, Carbonera i Bruno. Nakon utakmice druženje je nastavljeno u restoranu Sportskog centra uz glazbu i bogatu trpezu. U poznatom međugorskom hotelu Herceg s legendarnim nogometnim menadžerom Predragom Naletom Naletilićem te poznatim talijanskim liječnikom i trenerom Rodolfom Gallom družili su se i čelnici mostarskog MNK Rudnik. Došli su ih pozdraviti, a doveo ih je iz susjednog Mostara Damir Ivanković Mrva.

Legendarni menadžer

Predrag Nale Naletilić, jedan od najboljih nogometnih menadžera na svijetu, bio je veliki suradnik Milana, a sada i Monce, gdje je vlasnik kluba Silvio Berlusconi, kojemu pomaže i legendarni Galliani. Njegov posao naslijedio je njegov sin. U Milanovim prostorijama Naletilić ima ured od 1988. od kada se povezao s Berlusconijem i s njim napravio veliki posao. Radio je kao menadžer Fife te u mnogim klupskim poslovima u, primjerice, Udineseu, Juventusu, Dinamu..., bolje reći u cijeloj Europi. U Milan je doveo Bobana, Ševčenka, Savičevića... Bio je menadžer Marija Stanića i još mnogih drugih poznatih nogometaša. To sve dovoljno govori koliko ga cijene u svijetu nogometa. Sada ga je naslijedio njegov sin Marko Naletilić koji je i ove godine osvojio nagradu za najboljeg menadžera u Italiji. Galo i Naletilić poznaju se već 40 godina. Zbližili su se kad je trebalo odigrati jednu utakmicu u Italiji. Naletilić nije mogao povesti Dinamo jer je imao prvenstvene obveze te je na put i tamošnji prijateljski susret poveo Zagreb. I od tada se ne razdvajaju. S talijanskim liječnicima u Međugorje ovoga puta došao je bivši igrač Bologne i Treviza Mirco Piccinin. Talijanski liječnici pohodili su svetište Kraljice Mira u Međugorju te Mostar i Dubrovnik.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije