svladali Tuzla City s 2:1

Nogometaši Sarajeva slavili na Tušnju

21.08.2023.
u 19:54

Nogometaši Sarajeva u posljednjoj utakmici 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj u Tuzli sa 2:1 svladali su domaćina Tuzla City.

Prvo poluvrijeme je bilo neuporedivo sadržajnije od drugog, a gostujući sastav je stekao kapitalnu prednost koju je uspio sačuvati do kraja. 

Ekipu Sarajeva u vodstvo dovodi Hamza Čataković rezantnim udarcem u 19. minuti utakmice. Poslije vodećeg pogotka Sarajevo je nastavilo s napadima, a plod takve igre je i gol Almedina Ziljkića u 27. minuti za 2:0. 

Domaći nogometaši su prijetili iz prekida, imali nekoliko dobrih prilika, ali nisu zatresli mrežu Sarajeva. 

Upravo iz prekida, odnosno nakon ubačaja iz kornera, Mustafa Šukilović je smanjio zaostatak svog tima na 1:2 u 56. minuti. 

Zabilježeno je da su domaći nogometaši pogodili prečku, a gostujući stativu, a na kraju je ostao rezultat 1:2 u korist tima iz Sarajeva. 

Ranije su odigrane utakmice: Zvijezda 09 - Sloga 1:0, Posušje - Željezničar 1:0, Borac - Igman 4:1, Zrinjski - GOŠK 3:1 i Velež - Široki Brijeg 1:1. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije