ŽESTOKE KRITIKE

Nitko nikada nije ovako 'poderao' Novaka Đokovića!

Novak Đoković
Getty Images
15.07.2017.
u 18:45

"Bio je impulzivni klaun koji je imitirao druge kako bi nasmijavao ljude", piše novinar New York Timesa

Novinar uglednog New York Timesa Brian Phillips napisao je tekst u kojem se osvrnuo na strmoglav pad Novaka Đokovića. Phillips je bio poprilično oštar prema nekadašnjem prvom igraču svijeta.

"Bio je impulzivni klaun koji je imitirao druge kako bi nasmijavao ljude. Radije je glumio ozljedu nego se borio do poraza. "Spojler", moralist, dijetni guru. Na nekim mjestima je određenim ljudima bio lik nejasnog religioznog značaja. Bio je političar, prilagođavao je izjave pred kamerama, bio je muž i otac. Bio je gubitnik. Bio je genij. Budala. Đoković je ispao s Wimbledona, povukao se zbog ozljede lakta u drugom setu četvrtfinala s Tomašom Berdychom. Nemojte se zavaravati - to je još jedna kontradiktornost. Tako će tijekom posljednjeg vikenda All England Cluba postati veći od većine igrača koji su i dalje prisutni. Tako je cijele godine. Đokovića nema nigdje, misteriozna je žrtva nečega za što nitko nije siguran što je. Istodobno, on je posvuda, poput kralja na bolovanju. Kao neodgovoreno pitanje", stoji u tekstu.

Američki novinar podsjeća da se Đoković "uživao u nemilosrdnom gaženju kroz muški tenis". No, onda se dogodio pad. "Novak, miljenik publike, nikad nije otpustio nikoga. Toliko mu je stalo da bude dobar dečko. Kad se želi nekoga riješiti, dogodi se "rastanak" uz "međusoban dogovor", a zaposlenik izda priopćenje u kojem ističe što je privilegiran što je radio s Đokovićem." Napominje se i da je Đoković imao privatnih problema te da je objašnjavao da "nije ništa fizički". Na kraju se zaključuje: "Za igrača kao što je Đoković, mora da je strašno naći se u središtu bezličnog skandala. Drugi igrači pišu memoare, a Đoković knjigu o prehrani i načinu života. On je netko tko želi manje znati, nego biti u pravu. Mora biti ispred kamera, ali želi da ga uhvate s određenog kuta, u određenom svjetlu. U svakom slučaju, to je svijet kojega je sam napravio."



 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije