nogomet

Nisu štedjeli protivnika - Posušje i Sloga (U) “častili” svoje goste “šesticama”

21.03.2018.
u 08:20

Nogometaši Posušja na svom su Mokrom docu “iskalili bijes” zbog slabe predstave u prvom proljetnom kolu u Grudama, kada su jedva izvukli bod protiv motiviranih domaćina. Ovaj su put do vrha napunili mrežu Neumu (6:0). Četiri je pogotka zabio nezaustavljivi Jure Glavina, po jedan Davor Landeka i Hrvoje Čuić. Jedostavno je to bila uvjerljiva pobjeda Posušana.

Derbi pripao Klisu

U derbiju drugoga i trećeg s ljestvice u Buturović Polju, Klis je minimalno svladao Tomislav 1:0 (Bern Šimunović). I uskopaljska je Sloga “počastila” svoje goste “šesticom” - 6:0 protiv Stoca (Vladimir Grubeša 4, Vahid Halilović 1, Armin Abazović 1). Kamešnica nastavlja jesenskim neuspjesima na domaćem travnjaku Bilo polje. Tamo je uvjerljivo slavilo Brotnjo (2:0). Po pogodak su zabili Drago Milićević i Ivan Barać. I Troglav 1918 slavio je u gostima, ovaj put u Prozoru kod Rame - 2:1. Rama je vodila do 80. minute pogotkom Kasima Zahirovića, a onda su za manje od dvije minute Livnjaci napravili preokret preko Mateja Bartulice i Antonija Čačije.

Cim izvukao bod

Jedini neodlučeni rezultat bio je u Cimu, gdje su Cim i Grude odigrali 1:1. Gosti su poveli preko Filipa Leke (19), Cimljani izjednačili preko Anđela Knezovića (70).

U derbiju dviju posljednjih momčadi na ljestvici na ljubuškom Babovcu domaća je Sloga svladala Branitelj 2:1.

Za Ljubušake oba je pogotka zabio Franjo Grizelj, za Branitelj je pogodio Pere Čolak.

POREDAK nakon 17 kola: Posušje 41, Klis 35, Tomislav 33, Sloga (U) 32, Brotnjo 28, Rama 23, Cim 23, Stolac 22, Troglav 1918 21, Grude 19, Kamešnica 16, Turbina 16, Neum 16, Branitelj 9, Sloga (Lj) 7 bodova.

Na ljestvici strijelaca vodi Dominik Begić (Posušje) sa 17 pogodaka. Begić trenutačno igra za Čapljinu, ali čini se kako će još ostati na vrhu ljestvice u 2. ligi FBiH (jug). Slijede: Vladimir Grubeša (Sloga U - 11), Armin Abazović (Sloga U), Robert Stanković (Stolac) i Ivan Sulić (Brotnjo) po 9...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije