pep:

Nisam mijenjao njemački nogomet, nisam toliko arogantan

Pep
13.05.2016.
u 18:05

Pep Guardiola održao je i posljednju press konferenciju kao trener Bayerna kada su u pitanju bundesligaške utakmice. Bayern sutra na Allianz Areni igra posljednje kolo protiv posljednjeg Hannovera, a pred bavarskim je klubom još samo finale Njemačkog kupa tjedan dana kasnije. 

"Od samog početka trudio sam se govoriti njemačkim jezikom koliko god sam to mogao i pokušao sam sebe i svoju obitelj prilagoditi njemačkoj kulturi. Nisam u tome uspio u potpunosti, ali sam svejedno uživao u svoje tri njemačke godine", rekao je Pep pa nastavio:

"Znam da je sa mnom teško. Ne dajem intervjue i nemam baš najbolji odnos s novinarima, ali ja zbilja misli kako je to i bolje. Vjerujem kako nije bilo velikih problema, a kritike nakon poraza su apsolutno normalne", rekao je Guardiola i dodao:

"Najviše će mi nedostajati moji igrači. Skoro svi oni će mi nedostajati. Puno ljudi koji rade ovdje u Säbener Straße su mi jako pomogli, a naravno nedostajat će mi i grad. Živio sam ovdje tri godine i bila je to prava odluka da dođem. Nadam se da ću vas sve opet vidjeti na Oktoberfestu ili u Ligi prvaka", rekao je Pep kojeg su novinari pitali i hoće li se jednog dana vratiti u Bayern:

"Ne, to ne bi bilo dobro za Bayern."

Mnogi su karizmatičnom Kataloncu prigovorali za njegovog vremena na čelu Bayerna kako je pokušao promijeniti njemački stil igre. 

"Ne, to nije istina. Žao mi je, ali ja nisam mijenjao njemačku kulturu i stil igre već samo igrače. Nisam ovdje niti došao da bih mijenjao njemački nogomet, nisam toliko arogantan. Došao sam ovdje kako bih naučio kulturu, nogomet i stil, a to je razlog i zašto idem u Englesku", zaključio je Pep. 

Ključne riječi
pep

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije