veliko priznanje

Nikolić počasni građanin Pekinga, Srbiji donacija od 14 milijuna eura

Tomislav Nikolić
31.03.2017.
u 09:24

Predsjednik Kine rekao je da njegova zemlja Srbiju smatra "čeličnim prijateljem", a Nikolić je primljen uz najviše državne počasti.

U znak osobnog doprinosa unaprjeđenju odnosa između Srbije i Kine srbijanskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću u četvrtak je uručeno priznanje počasnog građanina Pekinga.

Predsjednik Kine Xi Jinping, u čast posjeta Nikolića Kini, odlučio je donirati Srbiji sto milijuna juana (oko 14 milijuna eura), priopćeno je iz Nikolićeva ureda, prenosi Hina.

Predsjednici Srbije i Kine razgovarali su u četvrtak u Pekingu o novim zajedničkim projektima dviju zemalja i o napretku ranije dogovorenih projekata.

Posebnu pažnju Nikolić je posvetio projektu privatizacije Rudarsko-topioničarskog basena Bor, kao i privatizaciji beogradske zračne luke "Nikola Tesla", uz otvaranje izravne zračne linije Beograd-Peking, za što su zainteresirane do sada već dvije kineske kompanije.

Predsjednik Kine rekao je da njegova zemlja Srbiju smatra "čeličnim prijateljem", a Nikolić je primljen uz najviše državne počasti.

Srbijanski predsjednik u petak završava službeni posjet Kini, a to će mu, najvjerojatnije, biti posljednji službeni posjet inozemstvu na toj dužnosti s obzirom da se za novog predsjednika Srbije održavaju izbori u nedjelju, 2. travnja na kojima Nikolić nije kandidat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije