poznaje Turke

Jurčević: Dobili smo nezgodnu i neatraktivnu skupinu koja traži oprez

15.11.2011., Maksimir, Zagreb - Druga utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, Hrvatska - Turska. Luka Modric.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL
27.07.2015.
u 09:19

– Turci su loše krenuli u kvalifikacije za Euro, ali bit će oni opet opasni s Fatihom Terimom - veli Nikola Jurčević

Hrvatska je saznala svoje suparnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Osim, Finske, sve su nam to stari znanci, sa svima smo igrali i u dodatnim kvalifikacijama, te ih prolazili u tim završnim kvalifikacijskim rundama.

Turci su emotivni

Ako netko dobro poznaje reprezentaciju Turske, onda su to Slaven Bilić i Nikola Jurčević koji su radili u Turskoj, u Beșiktașu, a i Hrvatsku su uspješno vodili u dodatnim kvalifikacijama 2011. godine protiv Turske.

- Naravno da znam sve o njima, dvije godine smo tamo radili pa ih dobro poznam, kako pojedinačno, tako i kao momčad. Tamo je veliko razočaranje zbog užasnog starta u kvalifikcijama za Euro, kada su izgubili od Islanda i Češke. Razočaranje je još već zbog činjenice da je njihova reprezentacija dvostruko bolja od rezultata koje je ostvarila. Loše su krenuli, emotivni su i onda im se teško uzdići. Sad su krenuli igrati bolje, ali teško će dohvatiti Euro. No, zato će u našim kvalifikacijama biti ozbiljan suparnik - pričao nam je Jučević i dodao o Turcima:

- Pogledajte kakve igrače imaju, dovoljno je spomenuti Ardu Turana koji je prešao u Barcelonu, pa Yilmaz, Calhanoglu, uz još niz pravih igrača iz Galatasaraya, Fenerbahcea i Beșiktașa. Bilo je nekih i nenogometnih problema oko reprezentacije, to je sada prošlost, a dobro znamo kakav je trener Fatih Terim, dobro ga se sjećamo ih nekih vremena, ne baš po lijepome - kazao je Jurčević vraćajući uspomene na šokantnu utakmicu na Euru u Austriji 2008., kad smo se vidjeli u polufinalu, pa gol primili u zadnjim sekundama i onda ispali nakon jedanaesteraca.

Finci su 'mali Island'

- Ne treba gledati samo Tursku. Ova cijela skupina je nezgodna, a s druge strane je neatraktivna, nećemo baš marketinški profitirati. Island je uvijek isti, agresivan, poletan i čvrst. Igrali smo s njima u ovim zadnjim dodatnim kvalifikacijama za Brazil. Ukrajina također uvijek igra isto već 10-15 godina, čvrsto, bez nekakve atraktivnosti. O Fincima znam malo, nekako ih se može nazvati 'malim Islandom' jer gaje sličan nogomet. Možemo biti zadovoljni skupinom. Vjerojatno se svi već vidimo na prvom mjestu. I ne treba bježati od uloge favorita, ali morat ćemo biti oprezni. Uostalom, sve su skupine prilično slične, osim one u kojoj su zajedno Francuska, Švedska, Nizozemska. Tamo će biti svašta - zaključio je Nikola Jurčević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije