HRVATSKI TRIJUMF

Niko Kovač u suzama: Sretan sam, ali i tužan što odlazim!

20.05.2018.
u 09:40

Niko je tako dohvatio svoju prvu trenersku pobjedu nad Bavarcima, osvojio je svoj prvi trofej kao trener i istodobno omogućio Eintrachtu izravan plasman u grupnu fazu Europske lige

Kovačev najveći trenerski dan u karijeri dogodio se upravo tamo gdje je kao dječak napravio svoje prve nogometne korake – u rodnome Berlinu. Braća Niko i Robert, čim je sudac Zwayer odsvirao kraj utakmice, poletjela su jedan drugome u zagrljaj ni ne pokušavajući suspregnuti emocije. 

Rasplakao se Niko Kovač kao dijete na oproštaju od klupe Eintrachta, kao veličanstveni pobjednik Njemačkoga kupa u briljantno pripremljenoj i maestralno odrađenoj utakmici s Bayernom, u kojoj je njegova momčad slavila s 3:1. 

Niko je tako dohvatio svoju prvu trenersku pobjedu nad Bavarcima, osvojio je svoj prvi trofej kao trener i istodobno omogućio Eintrachtu izravan plasman u grupnu fazu Europske lige. 

Moćni Imoćanin

Bio je ovo veliki hrvatski dan na mitskom Olimpijskom stadionu, jer Bavarce je u utakmici života nokautirao 24-godišnji, kao od stijene odvaljeni Imoćanin Ante Rebić, s dva maestralna pogotka, u 11. i 82. minuti (kako je samo lomio i razgrtao Hummelsa i Sülea, kako je hladnokrvno zabijao Ulreichu!), dok je Srbin Mijat Gaćinović u šestoj minuti sudačke nadoknade zapečatio pobjedu Eintrachta (za Bayern je zabio Lewandowski u 53. minuti).

Senzacionalni trijumf Eintrachta nad Bayernom donio je klubu iz Frankfurta prvi naslov pobjednika Kupa nakon trideset godina, a moćni imotski snagator Ante Rebić prvi je hrvatski nogometaš koji je u finalu postigao dva pogotka (ukupno tri, jer je zabio i u prošlogodišnjem finalu protiv Borussije), te prvi Hrvat koji je proglašen najboljim igračem finalne utakmice.
 

Ponosni Ante primio je trofej iz ruku Olivera Bierhoffa, a u neobuzdanome slavlju ogrnuo se hrvatskom zastavom...

Dramatična večer u Berlinu, pred 76.322 gledatelja, svoj vrhunac imala je u samoj završnici utakmice, kada je sudac Zwayer dva puta upomoć zvao videotehnologiju u dvojbenim situacijama u kaznenom prostoru Eintrachta. VAR je u oba navrata otklonio sumnje da je Bayern trebao dobiti kazneni udarac...

- Ovo je nevjerojatno! Otpuhali smo Bayern sa stadiona! - izjavio je euforični Eintrachtov Ganac Kevin Prince Boateng.

- Nogomet piše najljepše priče – kazao je ozareni Niko Kovač poslije utakmice i nastavio:
 

Niko: Vjerovao sam u trijumf

- Kad imamo takvo zajedništvo, onda sve možemo ostvariti. Prošle godine u finalu nismo uspjeli (poraz od Borussije 1:2, nap.a.), ali sada nam se sve vratilo. Zahvaljujem svima koji su nas podržali, upravo sada u najtežoj situaciji. Naravno da sam sretan zbog ovoga naslova, ali sam istodobno i tužan što odlazim iz Eintrachta.

Jeste li vi zaista vjerovali da možete svladati Bayern?, pitao je Niku komentator ARD-a.

- Pa kako ja kao trener ne bih vjerovao u to, i kako bih onda uspio u to uvjeriti svoje igrače! - odlučno je odgovorio budući trener Bavaraca, koji je ovom pobjedom razuvjerio sve sumnjičavce.

Niko Kovač veliki je nogometni strateg i apsolutno dostojan klupe najvećega njemačkoga kluba.

Niko je ujedno i četvrti hrvatski trener koji je osvojio Njemački kup. Zlatko Čik Čajkovski ostvario je taj uspjeh s Bayernom 1966. i 1967., Branko Zebec također s Bavarcima 1969., te Ivica Horvat sa Schalkeom 1972. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?