Nadal:

Nikad nisam uzimao doping

Rafael Nadal of Spain returns the ball to Robin Haase of the Netherlands during their Qatar Open men's singles tennis match in Doha, Qatar January 6, 2016. REUTERS/Naseem Zeitoon
Reuters/PIXSELL
10.03.2016.
u 13:39

Najavljujući svoj nastup na prvom ovosezonskom ATP turniru Masters 1000 serije u Indian Wellsu i komentirajući pozitivan doping test Marije Šarapove, nekadašnji najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal još je jednom odbacio špekulacije o korištenju nedopuštenih sredstava rekavši kako je potpuno čist.

"Nikada nisam bio u iskušenju napraviti nešto što nije dopušteno. Mi smo uzori djeci i kad bih činio nešto što bi bilo u suprotnosti s tim, lagao bih sebe, a ne svoje suparnike", izjavio je Nadal odgovarajući na novinarsko pitanje o dugogodišnjim špekulacijama kako je i sam uzimao nedopuštena sredstva.

"Malo sam umoran od tih glasina. Ja sam potpuno čist", rekao je tenisač koji nikada nije bio pozitivan na doping kontroli, ali je često bio meta mnogih napada kritičara.

Nadal je priznao kako je pri pokušaju oporavka od brojnih ozljeda, prvenstveno za koljena, koristio neke inovativne metode liječenja.

"Uvijek sam bio otvoren i nikada nisam ništa krio. Prvi put kad sam koristio metodu liječenja plazmom rezultati su bili fantastični, ali drugi put je bilo loše. Morao sam prekinuti s igranjem na sedam mjeseci. S matičnim stanicama sam imao dva tretmana na koljenima i to je bilo jako dobro. Ne činim ništa loše, nikada nisam, niti namjeravam raditi nešto nedopušteno", rekao je Nadal koji je zauzeo stav da bi Marija Šarapova trebala biti kažnjena zbog uporabe meladonija.

"Teško je zamisliti kako se nešto takvo može dogoditi, ali pogreške se događaju. Trebala bi biti kažnjena. Želim vjerovati kako se radi o pogrešci, da ona to nije namjerno činila. No, očigledno se radi o nemaru. Zbog toga mora odgovarati", zaključio je španjolski tenisač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?