NEREDI NA TRIBINAMA

Nijemci u šoku: 'Skupina potpunih idiota zapalila je vlastiti dnevni boravak'

15.08.2017.
u 17:19

- Ovo je problem koje trebamo riješiti na razini društva, a ne na razini nogometnog trećeligaša - poručuju iz Hanse.

Njemački nogometni savez pokrenuo je u utorak istragu vezanu za navijačke izgrede na utakmici njemačkog Kupa između Hanse i Herthe, odigrane u ponedjeljak u Rostocku, u kojoj su sa 2:0, pogocima Weisera i Ibiševića, slavili gosti iz Berlina.

Dvoboj je dvaput prekidan tijekom drugog poluvremena, odmah na početku te u 76. minuti, kad su navijači s obje strane pribjegli uporabi pirotehnike. Drugi prekid je trajao 15 minuta, kad su domaći navijači zapalili transparent koji su još 2014. godine oteli navijačima Herthe, a vatra se proširila i na dijelove Otsee stadiona.

Njemački nogometni savez je objavio da su pod istragom obje momčadi, a policija će istražiti upletenost klupskih čelnika domaće momčadi, pod sumnjom da su pomogli navijačima pri unošenju i skrivanju spomenutog transparenta, čijim su spaljivanjem isprovocirali i reakciju gostujuće navijačke skupine, koja je raketama gađala poklonike Hanse.

- Skupina od 20 do 50 potpunih idiota odlučila je da je mnogo važnije zapaliti vlastiti dnevni boravak, Otsee stadion, nego podržati momčad - obrušio se na vlastite navijače predsjednik Hanse Robert Marien.

- Postoje indicije da je transparent došao na stadion klupskim kanalima i uz znanje ljudi iz kluba - izjavio je policijski zapovjednik iz Rostocka Michael Ebert. Hansa je već bila kažnjavana od strane Njemačkog nogometnog saveza, zbog navijačkog divljanja, a nema sumnje da trećeligašu slijede nove kazne nakon onoga što se u ponedjeljak dogodilo na stadionu u Rostocku. No, predsjednik kluba Robert Marien smatra kako je s njihove strane sve učinjeno da bi mogući neredi bili spriječeni.

- Na stadionu i oko njega bilo je 1700 policajaca i više od 300 redara. Bilo je pasa tragača i korištene su HD kamere. Sa sigurnosne strane, učinili smo sve što smo mogli - izjavio je Marien te dodao:

- Ovo je problem koje trebamo riješiti na razini društva, a ne na razini nogometnog trećeligaša.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije