SAMMER SVE ZAKUHAO

Nijemci objavili senzaciju: Novo poglavlje za Mandžu, bit će veliki rival Nike Kovača?!

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
24.05.2019.
u 10:08

Matthias Sammer preporučio je dortmundskog Borussiju dovođenje Marija Mandžukića. Žuti su ga htjeli i prošlog ljeta...

Legendarni nogometaš Matthias Sammer, a danas savjetnik Borussije Dortmund, preporučio je žutima da na ljeto dovedu Marija Mandžukića. Pišu to njemački mediji te dodaju da predsjednik Hans-Joachim Watzke i sportski direktor Michael Zorc ideju smatraju "zanimljivom" i da sada slijede razgovori na tu temu. 

Borussia je hrvatskog napadača željela dovesti još prošlog ljeta nakon što su vatreni osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali Juventus nije bio zainteresiran za transfer. 

Sammer, bivši sportski direktor Bayerna, odlično poznaje Mandžukića koji je bio udarni napadač bavarske momčadi prije nego što je 2014. iz dortmundske Borussije stigao Robert Lewandowski.

Najveći zajednički uspjeh Sammera i Mandžukića bilo je osvajanje Lige prvaka 2013. godine. Njemački novinari dobili su i komentar Sammera na ovu temu.

- Preporučio sam Messija, Ronalda i Griezmanna - ironično je odgovorio Sammer, a zatim se uozbiljio:

- Mandžukić je prošle godine bio beskrajna priča. Razgovaramo i raspravljamo kako bismo mogli pojačati momčad. 

O Mandžinoj budućnosti u Juventusu ovisi tko će biti novi trener Juventusa nakon što je otišao Max Allegri. Svjetski mediji pišu da bi to mogao biti Pep Guardiola, a to bi vjerojatno značilo odlazak hrvatskog napadača iz Torina jer nije u najboljim odnosima sa slavnim trenerom.

- Guardiola me razočarao, nije se prema meni odnosi s poštovanjem. Nije mi dopustio da postanem najbolji strijelac u Bundesligi. Hoću li s njim sjesti na kavu? To se neće dogoditi. Kad kod nekoga osjećam negativnu energiju pokušavam izbjegavati tu osobu - rekao je svojevremeno Mandžukić nakon što ga je Guardiola trenirao u Bayernu.

Dodajmo i da je Borussia Dortmund ovu je sezonu završila na drugom mjestu Bundeslige s dva boda manje od prvaka Bayerna kojega vodi Niko Kovač. Žuti sada planiraju dovesti pojačanja, a jedna od opcija je Mario Mandžukić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?