Enrique:

Neymar bi me ubio kad ga ne bih stavio u prvih 11

Neymar
Reuters/PIXSELL
30.01.2016.
u 10:27

Barcelona u sklopu 22. kola španjolske Primere, u derbiju prve i druge momčadi na ljestvici, dočekuje Atletico Madrid na Camp Nou u subotu.

Momčad Luisa Enriquea je u odličnoj formi i ne zna za poraz već 25 utakmica u nizu, a na svojem terenu je zadnji put izgubila od Manchester Uniteda u prijateljskoj utakmici 25. srpnja 2015. godine. Kako zaustaviti momčad koja je na Camp Nou u svim natjecanjima od početka ove sezone samo jednom remizirala i sve ostale utakmice pobijedila (17 ukupno)?

Odgovor bi mogao znati Diego "Cholo" Simeone. Njegov stil igre je poznat, a Atletico Madrid glasi za momčad kojoj je "nemoguće" zabiti gol. Atletico je drugi na tablici s istim brojem bodova kao i prva Barcelona (48). Iako je zabila "samo" 30 golova u prvenstvu, momčad iz Madrida je primila samo osam - uvjerljivo najmanje u svim ligama petice (jedini blizu je Bayern koji je primio devet).

No mogu li 'colchonerosi' zaustaviti Barcelonin stroj? Zadnje tri utakmice su malo posrnuli, remizirali sa Sevillom u prvenstvu i ispali iz Kup Kralja od Celte Vigo.

- Oni su nam izravni rival. Pobjeda bi bila jako bitna za razliku u bodovima, ali i za gol razliku - rekao je trener 'blaugrane' Luis Enrique

Neymar mora igrati

- Željan sam vidjeti dobru utakmicu i dobar nogomet. Morat ćemo igrati najbolje što možemo od 1. do 95. minute - dodao je španjolski stručnjak.
Neymar je pretrpio lakšu ozljedu kada je dobio udarac, ali ne bi trebalo biti problema oko njegova nastupa u subotu.
- Neymar je dobio udarac. Možda ne bi bilo najpametnije ostaviti ga na klupi... Zgrabio bi me i ubio. Definitivno će igrati - zaključio je Španjolac.

Fifa ukinula kaznu Atleticu

Spomenimo i da je Fifa privremeno ukinula zabranu transfera Atletico Madridu. Vodstvo 'colchonerosa' se žalilo na kaznu, a Fifa ju je odlučila ukinuti dok Odjel za žalbe ne riješi sva potrebna pitanja i da sve potrebne odgovore koje Madriđani traže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije