VRUĆA TEMA

Nevjerojatno što licemjerni predsjednik Bayerna nakon svega govori o Niki Kovaču!

27.05.2019.
u 10:15

– Naravno da Niko Kovač ostaje naš trener – kazao je licemjerni Rummenigge, koji tijekom višemjesečnoga medijskog raketiranja Nike Kovača nije čvrsto stajao uz našeg trenera i davao mu bezuvjetnu potporu.

Trebalo je proći još i finale Njemačkog kupa (Bayern – Red Bull Leipzig 3:0), kao posljednje iskušenje na putu Nikina dokazivanja da je dostojan klupe Bayerna, kako bi čelnici bavarskoga kluba napokon prelomili i odlučili – Hrvat će ostati na klupi i sljedeće sezone. Potvrdio je to Bayernov čelnik Karl-Heinz Rummenigge nakon spuštanja zastora sezone u Nikinu rodnome Berlinu. U kojemu je Niko igrao već svoje treće finale Kupa zaredom. 

Junački okončao sezonu

– Naravno da Niko Kovač ostaje naš trener. Njegova pozicija nikada nije bila predmet rasprave – kazao je licemjerni Rummenigge, koji tijekom višemjesečnoga medijskog raketiranja Nike Kovača nije čvrsto stajao uz našeg trenera i davao mu bezuvjetnu potporu. Dojam je bio da se samo čeka novi Niki krivi korak pa da imaju povoda za njegovu smjenu. Primjerice, kada se uoči posljednjega kola Bundeslige u Njemačkoj pojavila kalkulacija da će Niko biti smijenjen bez obzira na ishod sezone, Hoenessova reakcija bila je neočekivano mlaka: “Nije sad vrijeme za razgovor o toj temi”. Srećom, Niko Kovač ostao je imun na sva podmetanja i junački je, trijumfalno okončao sezonu pridobivši za sebe i igrače i navijače Bayerna.

– Ponekad bih želio da se stvari drukčije odvijaju – bila je prva, čudna Rummeniggeova konstrukcija, a potom je nastavio:

– Nikada nije bilo upitno naše povjerenje u Niku Kovača. Naša je misija osvajanje trofeja, u Bayernu je samo to važno, a trener je u tome imao ključnu ulogu – dodao je Rummenigge.

Tako Niko Kovač, unatoč nezapamćenome medijskom pritisku, pa i sumnjama vlastitih čelnika, u zadivljujućem stilu piše povijest njemačkoga nogometa. Osim što je prvi čovjek u njemačkoj nogometnoj povijesti kojemu je uspjelo osvojiti dvostruku krunu i kao igrač Bayerna (2003.) i kao trener (2019.), što je jedini trener koji je dvije godine zaredom osvajao kup s različitim klubovima (Eintracht, Bayern), Niko Kovač već je s 47 godina dostigao najtrofejnijega Hrvata na klupi Bayerna Zlatka Čajkovskog te čak nadmašio Branka Zebeca, čovjeka koji je vodio čak 411 bundesligaških utakmica.

Naime, Zlatko Čajkovski s Bayernom je osvojio Njemački kup (1966., 1967.) te Kup pobjednika kupova (1967.), a Branko Zebec s Bayernom ima “samo” dvostruku krunu iz 1969. godine. Niko, pak, u ovoj sezoni ima Superkup, prvenstvo i kup.

Ugovor do 2021. godine

Trojica sjajnih hrvatskih stručnjaka tako su Bayernu zajedno priskribili čak osam trofeja, po čemu su najuspješniji stranci koji su sjedili na klupi münchenskoga diva. Za usporedbu, slavni Talijani Giovanni Trapattoni i Carlo Ancelotti skupa su vodeći Bavarce osvojili šest trofeja. Niko Kovač, pak, tek treba dostići Zebeca i Čajkovskog po vijeku trajanja na užarenoj klupi Bavaraca. Čik je na njoj proveo čak pet godina (1963.-1968.) ili 1826 dana, a Zebec nepune dvije godine (1968.-1970.) ili 620 dana. Niko je danas tek na 330. danu, a ugovor ima do 2021. godine. Nakon što je napokon učvrstio svoju poziciju u Bayernu, od Nike Kovača ultimativno će se u sljedećoj sezoni tražiti korak više ili pohod na trofej u Ligi prvaka koji u Bayernu čekaju od 2013. godine. Zanimljivo, Bayern je pet puta bio europski prvak, a sve naslove donijeli su mu njemački stručnjaci; Udo Lattek, Dietmar Cramer (2), Ottmar Hitzfeld i Jupp Heynckes. Možda je sada pravo vrijeme da ova laskava titula prvi put pripadne jednome strancu, Hrvatu Kovaču.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije