SJAJNA VEČER

Nevjerojatni Modrić oborio još jedan rekord, a Perišić se izjednačio sa Šukerom i Mandžom

Foto: Andy Buchanan/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.06.2021.
u 07:10

Luka Modrić dosegnuo je sinoć još jedan rekord: ovo mu je bio 12. nastup na Eurima (koliko ih ima i dosadašnji usamljeni rekorder Srna), te kapetan sada ima gotovo pa nedostižna 24 nastupa na velikim natjecanjima.

Hrvatska je u osmini finala Europskog prvenstva. Nakon napetih 90 minuta vatreni su posve zasluženo s 2:1 pobijedili Škotsku i odveli Hrvatsku u drugi drug prvenstva. Poveli su golom Vlašića u 17. minuti, šokirao ih je McGregor u 42. minuti, no onda je kapetan Luka Modrić majstorskim udarcem iz daljine zabio za 3:1 u 62. minuti i donio Hrvatskoj pobjedu! Posve zasluženo, jer gledali smo jučer rastrčanu hrvatsku, agresivnu, konkretnu prema naprijed.

Novi Modrićev rekord

Hrvatska i Škotska na Hampdenu su istrčali na prohladnih 15 stupnjeva Celzija, pred sablasno praznim hramom škotskog nogometa, i pred samo nekoliko stotina hrvatskih navijača. Izbornik Zlatko Dalić odlučio je u ovoj utakmici povjerenje dati čak trojici igrača koji su u prethodne dvije utakmice bili na klupi: očekivano Bruni Petkoviću, a neočekivano Nikoli Vlašiću i desnome braniču Josipu Juranoviću, kojemu je ovo bio deveti nastup za vatrene.

Zanimljivo, poljska reprezentacija na popisu od 26 igrača na Euru nema niti jednoga iz redova prvaka Legije, a Hrvatska eto ima jednoga – Josipa Juranovića.

Luka Modrić dosegnuo je sinoć još jedan rekord: ovo mu je bio 12. nastup na Eurima (koliko ih ima i dosadašnji usamljeni rekorder Srna), te kapetan sada ima gotovo pa nedostižna 24 nastupa na velikim natjecanjima.

Perišić kao Šuker i Mandžo

U 10. minuti drugog poluvremena dogodila se magija na Hampden Parku. Modrićev šut vanjskim dijelom kopačke s 20 metara odsjeo je u neobranjivo u mreži Škota. Bio je ovo potez svjetske klase, trenutak nadahnuća za pamćenje! I treći pogodak Modrića na Eurima, koliko imaju Šuker i Mandžukić.

U toj našoj najboljoj partiji na ovom prvenstvu, Hrvatska nije stala, nije čuvala vodstvo i stigla je nagrada. Udarac iz kuta izveo je sjajni Modrić i precizno pronašao Perišića koji je sjajno skučio, milimetarski precizno poslao loptu od vratnice u mrežu za potvrdu pobjede hrvatske  reprezentacije i osvajanje drugog mjesta jer Engleska je pobijedila Češku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije