Nogomet

Neumu i Slogi (Uskoplje) pobjede u gostima

Nogomet
25.08.2017.
u 07:54

Počelo je nogometno prvenstvo Druge lige Federacije BiH (skupina Jug). U 1. kolu najveće je iznenađenje manji broj golova nego smo navikli, kada je ova liga u pitanju. Strijelci su na sedam utakmica pogađali samo 16 puta. Sloga (Uskoplje) i povratnik u drugoligaško društvo Neum slavili su u gostima. U pet ostalih susreta pobjede su pripale domaćinima – bez podjela bodova. Koliko je kvaliteta momčadi “niska” najbolje se vidi po slavlju Neuma (1:0) u gostima kod ljubuške Sloge (jedini pogodak dao je Lovrić). Naime, tri dana ranije Neum je kući poražen od pričuva Širokoga 0:12.Uskopljani su neočekivano lako svladali Turbinu u gostima 4:2 pogocima Grubeše, Omeragića, Agića i Džambe za Slogu, te Fejzića i Gvozdena (auto pogodak) za Turbinu. U derbiju susjeda na Mokrom docu Posušje je minimalno svladalo Grude 1:0 (Do. Begić).

U Cimu Brotnjo je povelo (Bencun), ali su domaći okrenuli u 2:1 pogocima Jurića i Ljubića (11 m). Rama je nastavila uspješni proljetni niz kao domaćin. S 2:0 otpremila je u Rodoč Branitelj (Babić 2, od toga drugi put s 11 metara). Klis je sa sigurnih 2:0 nadigrao Troglav 1918 (Husrep, Kudra). Kao gost, povratnik u Drugu ligu Stolac, dugo se odupirao napadima Tomislava. No, jednom je njegova obrana ipak “pukla” pa je Tomislav tijesno slavio 1:0 (Sladoja).

Liga i ove godine ima neparan broj klubova, pa je u 1. kolu slobodna bila Kamešnica. Klis, Sloga (Uskoplje), Rama, Neum, Posušje i Cim imaju po 3 boda, dok su Kamešnica, Brotnjo, Grude, Stolac, Turbina, Troglav i Sloga (Ljubuški) bez bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije