Rakitno

Neobičan stadion Zbornjača nalazi se u vrlo uglednom društvu

03.06.2020.
u 12:38

Netko je davno napravio popis 10 najzanimljivijih i najčudnijih stadiona na svijetu. Neki su se stadioni našli u “ekskluzivnom” društvu zato što su čudnoga oblika, drugi zato što imaju jedinstvene arhitektonske obrise, treći zato što je njihova izgradnja stajala goleme iznose novca, četvrti zbog mjesta gdje su smješteni... (Guangdong Stadium u Kini, Silvestre Cariollo na Tenerifima u Španjolskoj, Sapporo Dame u Japanu, Borisov arena u Bjelorusiji, Tamisah arena u Turskoj, stadion Voždovca u Beogradu... te stadioni na vodi, u džungli itd.), piše Večernji list BiH. 

Posebice je zanimljivo da su se među 10 najčudnijih (pa i najljepših) stadiona našli stadion Batarija u Trogiru, stadion Gospin dolac u Imotskom i Kantrida u Rijeci. Rakitska Zbornjača ima sličnosti baš s Kantridom, samo joj nedostaje more. No, ako bi zatrebalo, možda Rakićani i more “dovedu” pred svoju nogometnu ljepoticu.

Na Zbornjači igra i trenira stotinjak nogometaša (limači, pioniri, početnici, seniori, veterani).

Uskoro počinje gradnja pomoćnog terena i klupskih prostorija na 400 m2 (svlačionice, uredi, kafić): - Temelji su izgrađeni, uskoro niču prostorije. ‘Izmislit’ ćemo i novac da bismo završili planirano. Već smo odigrali ‘premijeru’ – susret veterana i seniora.

Zvat ćemo u goste Posušje, Široki, Zrinjski, Dinamo, Hajduk... Kad sve bude gotovo, Rakitno može postati privlačno drugim klubovima za ljetne ili zimske pripreme - kažu čelnici kluba.

Po dva igrača rakitskih korijena s uspjehom igraju u Širokom i Zrinjskom. Josip Barišić (lijevi bok, 36) dugo je član Širokog. Igrao za Marsoniju, Posušje, Zagreb, Hajduk i Imotski. Tomislav Barišić (desni bok, 27) nastupa za Zrinjski, a igrao je i za Zagreb, Velež, Rudeš, Celje, Lučko...

Damir Zlomislić (zadnji vezni, 28) igrao i za Gošk, češki Vlasim, Rijeku, Istru, Brašov (Rum.), Gaziantep (Tur.), Šahtar (Bjel.), Vojvodinu, sada za Zrinjski. Martin Zlomislić (21, vratar) čuvar je mreže Širokog i mlade U21 vrste BiH.

Slaven Dumančić igra za Croatiju (Zmijavci).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije