EUROPSKO PRVENSTVO

Nemilosrdna Danska demolirala Wales i prošla u četvrtfinale Europskog prvenstva!

Foto: Reuters
1/2
26.06.2021.
u 20:01

Velšani su očekivali velike stvari nakon podosta iznenađujućeg prolaska skupine, ali Danci su jednostavno bili prejaki.

Danska nogometna reprezentacija prvi je četvrtfinalist ovogodišnjeg Eura u susretu osmine finala igranom u Amsterdamu Danska je svladala Wales sa 4:0 (1:0).

Strijelac prva dva pogotka bio je Kasper Dolberg u 27. i 48. minuti, da bi Joakim Maehle u 88. i Martin Braithwaite u šestoj minuti nadoknade postavili konačni rezultat. Junak danske pobjede u Amsterdamu bio je igrač koji je u tri utakmice u skupini dobio tek pola sata. No, izbornik Kasper Hjulmand je umjesto ozlijeđenog Yussufa Poulsena u igru od prve minute odlučio ubaciti upravo Dolberga koji mmu se odužio s dva gola. U 27. minuti Dolberg je doveo dansku u vodstvo preciznim udarcem sa 18 metara nakon odlične akcije u kojoj je Maehle okomitom loptom proigrao Damsgaarda, a ovaj je proslijedio loptu za Dolberga.

Početkom drugog poluvremena Dolberg je iskoristio katastrofalnu reakciju velškog stopera Williamsa koji mu je praktički servirao loptu za udarac s osam metara, a iskusni napadač je taj poklon iskoristio i bez problema svladao Warda. Prethodno je Braithwaite prošao po desnom krilu te ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor Walesa, no ravno na nogu Williamsu koji se zatim prometnuo u idealnog asistenta za Dolberga. Maehle je poentirao u 88. minuti nakon što ga je Jensen odlično proigrao na desnom krilu, a velška obrana zaboravila na njega, da bi Braithwaite, kad su već svi čekali konačni zvižduk pogodio za konačih 4:0. Danska će u četvrfinalu 3. srpnja u Bakuu igrati protiv pobjednika susreta Nizozemska - Češka koji će se igrati u nedjelju u Budimpešti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?