Vitez

Nemaju cilj predati se i prije same utakmice

23.09.2017.
u 11:00

Četiri osvojena boda s 5 danih i 12 primljenih golova u do sada 8 odigranih kola, za nogometaše navijače i stručno rukovodstvo Viteza baš i ne pruža razlog za zadovoljstvo, optimizam. Prihvaćaju Vitežani takvu konstataciju, ali i dodaju kako nema i neće biti ni razloga za “bolesni” pesimizam.

Uvjeljiva pobjeda

Jer, može se čuti u Vitezu, igra i sigurna pobjeda protiv Čelika, uvjerljiva pobjeda u Kupu (0:6) u gostima nad FK Ljubić u Prnjavoru, “ulazak” u momčad Novaka i Peke, registriranje (konačno) Vukovića koji stječe pravo igranja u 10. kolu (nakon susreta sa Širokim) u Vitezu protiv GOŠK-a…, vračaju osmjeh na lica nogometaša Viteza, navijača…

No, to su tek naznake mogućeg pozitivnog iskoraka, a što treba tek dokazati i pokazati na terenu. Istina, većina realnih i razumnih navijača u tim razmišljanjima “preskače” Široki, ne računajući da bi se na Pecari moglo nešto uraditi i usmjeravaju optimizam prema GOŠK-u koji se u Vitezu mora pobijediti. Jer, protiv Gabeljana, kao i protiv Zeničana, osvojeni bodovi vrijede dvostruko. I navodno “preskakanje” Širkog u svim računicama mogućeg poboljšanja bodovnog salda moglo bi se i protumačiti i predajom unaprijed, bijela zastava s kojom bi se putovalo u goste Širokobriježanima.

- Nema ni govora o predaji bez ispaljenog metka. Idemo mi u Široki odlučno, ali i razumno. Znamo što nas čeka, a znamo i što nam je činiti i po mogućnosti učiniti – ne izgubiti. Hoćemo li u tomu uspjeti? Borit ćemo se. Zbog žutih kartona igramo bez dva važna igrača, standardna prvotimca, centralnog braniča, robusnog Miletića i brzonogog napadača Đerića i to je za nas hendikep. Srećom, s nama su sada Novak i Peko, istina nisu potpuno spremni niti s momčadi uigrani. Sigurno nijedan od njih neće igrati cijeli susret, ali minutažu će dobiti. Sve ćemo dati od sebe, s nadom i vjerom da možemo u Širokom Brijegu ostati neporaženi. To bi za nas bio veliki uspjeh, kazao je pred put u Široki trener Viteza Ivica Bonić.

Igra više pozicija

Ivan Mamić, vezni igrač u momčadi, a po potrebi igra i na drugim pozicijama i bez prigovora prihvaća svaki zadatak koji mu povjere treneri.

- Trener mi vjeruje, a ja svim snagama i znanjem želim na to povjerenje uzvratiti. Zadovoljan sam, kako ne, ali ja mogu i hoću i više i bolje”, govori nam vrijedni Ivan, a za susret na Pecari kaže:

- Vrijedno radimo, igramo sve bolje, idemo na noge jakom Širokom, nedvojbenom favoritu u ovom susretu, ali i mi ćemo se nešto pitati i imati što reći na terenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije