Humanitarni susret

Neke igračice imale bi mjesta i u “muškim” klubovima

05.09.2017.
u 09:00

Da i nogometašice mogu prirediti ugodni i spektakularni sportski događaj, uvjerilo se 700 – 800 znatiželjnika koji su na Pecari u nedjeljnoj noći, s mirisom sat - dva ranije prosute kiše, gledali prijateljski, humanitarni susret ŽNK Široki Brijeg – ŽNK Dinamo Zagreb (0:5).

Oduševljeni gledatelji

Činilo se da su bili oduševljeni viđenim, osobito oni koji su davno sebi u glavi “ucrtali” da je nogomet muški sport. E, sad im je valjda sinulo da nije jer su, u 90 minuta uzbudljive igre, vidjeli puno lijepih poteza, proigravanja, dvostrukih “pasova”, driblinga, bacanja glavom na kopačke protivnika (pardon, protivnica!), udaraca i pet golova, pogođenih greda i vratnica, vratarskih obrana... Da nisu bili oduševljeni, ne bi toliko puta zapljeskali i uzvicima pozdravili poteze domaćih amazonki i zagrebačkih dinamovki. Pred početak, domaće su se cure malo pribojavale reakcija s tribina, osobito onih koje ponekad “prospu” muški šovinisti. I Zagrepčanke su imale malu tremu i odgovornost:

- Nikada nismo igrale izvan Hrvatske, nikada nismo igrale noćnu utakmicu. Osjećamo odgovornost i zato što je ovo humanitarni susret, čiji je prihod namijenjen širokobriješkom Domu “Marija naša nada”, koji skrbi o djeci s posebnim potrebama iz Zapadno hercegovačke županije, kazala je kapetanica Dinama Monika Prenter, jedva prikrivajući tremu:

- Mi smo mlad klub. Kad smo zamolile Zdravka Mamića da nam da autobus, rekao je: Nema problema. Znam gdje idete, znam da će vas dočekati pravi prijatelji raširenih ruku, objasnila je trenerica modrih maksimirskih postrojbi Marija Damjanović:

- Mi smo ipak Dinamo. Imamo 35 seniorki, imamo i mlade uzraste. Ali, kad se vratimo, imat ćemo o čemu pričati curama koje su ostale kući, rekao nam je nakon utakmice Mario Mišljenović, jedan od trenera gošći, objasnivši nam da Dinamo jesenas “progoni” prvo mjesto u Drugoj hrvatskoj ligi. Uvjereni smo da će uspjeti. Jer, plave su djevojke nadigrale Širokobriježanke 5:0, a cure s Pecare u ranijim su susretima s hrvatskim drugoligašicama redovito, kao od šale, pobjeđivale:

- Dinamo se već vratio u Zagreb. Javili su se i poručili kako nas uskoro očekuju u uzvratu u Maksimiru. I taj će susret biti humanitaran, rekao nam je trener Širokoga Ivan Kvesić, koji je bio malo razočaran rezultatom:

- Zaslužili smo poraz, iako je previsok. Da smo zabili na početku, ili da Dinamo nije poveo 1:0 u prvom napadu, sve bi bilo drukčije. Ali, izgubili smo potpuno zasluženo.

Ugodno duženje

- I ja sam razočarana rezultatom, ali iz ovoga poraza moramo nešto naučiti. I sve odmah zaboraviti, jer već u subotu igramo prvo kolo prvenstva u Prvoj ženskoj ligi FBiH u Bosanskoj Krupi protiv Željezničara. Cilj se zna: prvo mjesto i Premijer liga kaže jedna od boljih igračica domaćih Slavica Glavota.

Recimo da su se domaće cure dva dana ugodno družile s gošćama. A Zagrepčanke su obišle Široki, Mostar, Međugorje i Brdo Gospina ukazanja. Ondje su ekipe zajednički gledale utakmicu Hrvatska – Kosovo u klupskom restoranu, šetale i išle na kavu. Jedno se prijateljstvo čini neraskidivim i stalnim..

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije