Zašto je samo jednu sezonu trajala suradnja

Neizvjesnost oko SEHA lige i uvjeta sponzora te ponuda “gospara” jači od ljubavi

07.06.2018.
u 07:00

Obično se treneri i klubovi rastaju zbog rezultata, nakon rezultatskih neuspjeha. U redovima bh. rukometnog prvaka Izviđača Central osiguranja iz Ljubuškog, ništa od toga nije po srijedi, a ostao je bez trenera. Novi rukometni prvak BiH i njegov trener, rastali su se stjecajem okolnosti moglo bi se zaključiti nakon neslužbenih očitovanja pojedinaca iz vodstva kluba.

Molba za strpljenje

Oni u razgovorima ističu kako su prije desetak dana, odnosno neposredno po završetku sezone, trenera Silvija Ivandiju zamolili za malo strpljenja, s obzirom na to da nisu definirani odnosi s generalnim sponzorom za iduću sezonu. Pored redefiniranja ugovora s generalnim sponzorom, u Izviđaču CO još nisu sigurni gdje će igrati iduće sezone. Naime, klub je Rukometnom savezu BiH poslao upit da se kontaktira vodstvo SEHA lige, da se vidi ima li Izviđač CO pravo i pod kojim uvjetima, odnosno hoće li se uopće natjecati u SEHA ligi? Do sada u Ljubuški odgovor nije stigao. Iščekujući odgovor i razgovore sa sponzorom, a i sjednicu skupštine koja bi se trebala održati do konca lipnja, u Izviđaču su u drugi plan stavili druge obveze.

“Uskočili” Dubrovčani

Izgleda da su tajming iskoristili Dubrovčani, koji su Ivandiji ponudili slične uvjete te je on “digao sidro”. Prema tome, jednogodišnju ljubav “skauta” i trenera s kojim su osvojili naslov prvaka, nisu prekinuli nesporazumi i trzavice nego naprosto slijed događaja. - Treneru Ivandiji zahvaljujemo na korektnoj suradnji i doprinosu koje je dao za osvajanje naslova te mu želimo uspješan nastavak karijere, moglo bi se sažeti ono što nam je rekla nekolicina dužnosnika Izviđača, koji su željeli ostati anonimni jer u trenutku Ivandijinog odlaska u Ljubuškom nisu bili predsjednik Toni Kraljević ni direktor David Grbavac. Što se RK Dubrovnika tiče, riječ je o ambicioznom prvoligašu, koji je odmah nakon plasmana iz nižeg, konkurirao za naslov i plasman u Premijer ligu. Jedno vrijeme do preuzimanja PPD Zagreba, “gospare” je vodio i Zlatko Saračević. A u Izviđaču CO, uz zadovoljstvo sezonom, očito još preračunavaju što i kako dalje. Klub ne pliva u novcu pa je za očekivati reduciranje troškova. Nešto više oko politike kluba u narednom razdoblju znat će se poslije skupštine kluba, što očito trener Ivandija nije imao strpljenja čekati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije