bolest uznapredovala

Ne želim više patiti: Belgijka je potpisala papire za eutanaziju

23.12.2017.
u 11:33

Marieke Vervoort provest će Božić u svojoj kući u Bruxellesu, a posljednja želja joj je da joj prospu pepeo te iz crvene kutije puste bijele leptire. Nije htjela da joj roditelji budu prisutni kod eutanazije

Postalo je preteško, sve više sam u depresiji... Ne želim se više mučiti, Sad mi nestaje i vid. Nikad se nisam osjećala ovako, rekla je Belgijka Marieke Vervoort (38), paraolimpijska i svjetska prvakinja u sprintu, koja čeka eutanaziju, piše 24sata.hr. 

Sa 16 godina oboljela je od rijetke degenerativne bolesti. Počeli su joj otkazivati organi, završila je u invalidskim kolicima, ali nije gubila volju za životom. Igrala je košarku u kolicima pa se prebacila na triatlon. 

No bolest je uznapredovala pa je odustala od triatlona i prebacila se na atletiku. Zdravstveno stanje joj se pogoršalo. Ne može zaspati, a lijekovi više ne pomažu. Nakon utrke na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru objavila je kako se priprema za eutanaziju.

- Neurologinja je provela cijelu večer sa mnom, dok sam imala napad za napadom. Rekla mi je da to nisu epileptični napadi, već da mi je tijelo u takvim bolovima da vrišti. Ne mogu više - rekla je Belgijka u razgovoru za britanski Telegraph.

Sad je dobila dozvolu za smrtonosnu injekcu.

Provest će Božić u svojoj kući u Bruxellesu, a posljednja želja joj je da joj prospu pepeo te iz crvene kutije puste bijele leptire. Nije htjela da joj roditelji budu prisutni kod eutanazije, koja je u Belgiji legalna od 2003. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije