Kandidat za rukometnog izbornika Zdravko Medić

“Ne želim biti dio nečeg neozbiljnog”

04.08.2016.
u 10:00

Izgleda kako je pitanje izbora novog izbornika rukometaša Bosne i Hercegovine gotova stvar, piše Večernji list BiH.

Klupu reprezentacije bi, prema nekim medijskim najavama, trebao preuzeti Bilal Šuman, poznato ime u bh. rukometu.

Čemu onda natječaj...

Natječaj koji je bio raspisao Rukometni savez za mjesto izbornika onda je definitivno bio suvišan. Na natječaj su se, uz Šumana, prijavila još dva kandidata, a jedan od njih je i aktualni trener Zrinjskog Zdravko Medić koji je bio razočaran nakon ovih špekulacija.

- Ako je sve to glede izbora izbornika točno, onda ja ne bih ni želio biti dio Rukometnog saveza koji stvari radi tako neozbiljno. Uredno sam se prijavio na natječaj, a, evo, sada čujem kako je izbornik već određen te kako ga je jednoglasno potvrdio Izvršni odbor. Nitko me nije pozvao ni na kakav razgovor, neki intervju ili slično. Čemu je onda bio provođen natječaj. Ne bih se na njega prijavljivao da sam znao kako se u obzir nisu uzimale referencije.

Smatram kako imam bolje referencije. Ne smeta mi Šuman na mjestu izbornika. Drago mi je što dolazi u bosanskohercegovački rukomet i želim mu svu sreću, ali mi smeta procedura zbog koje izgledam sam sebi smiješan - kazao nam je Zdravko Medić.

Kao trener, Medić je jedan austrijski klub vodio i u Ligi prvaka, bio trener nekoliko klubova Premijer lige. Šuman je uglavnom bio pomoćni trener u danskom Koldingu.

Neki će reći kako je Medić i kao igrač bio uspješniji, a sve te činjenice njegovu tvrdnju o boljim referencijama čine logičnijom. Sjednica Izvršnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine navodno bi trebala biti 20. kolovoza. Vjerojatno će na njoj biti jasnije koliko sve ove priče oko izbornika drže vodu.

Inače, Medić ovih dana s prvom momčadi Zrinjskog provodi pripreme na Blidinju.

Pripreme na Blidinju

Mostarci rade punom parom, a najviše posla u ovoj fazi ima Ivan Šprlje, kondicijski trener.

- Radimo po dva puta na dan. U prvom dijelu dana u posuškoj dvorani radimo uglavnom s loptom, dok je kondicijski dio priprema na rasporedu u drugom dijelu dana.

Imamo odlične uvjete za trening i zadovoljan sam kako se pripreme odvijaju.

U nedjelju ujutro ćemo imati prijateljski susret s Izviđačem u Mostaru (10.30 sati), a nakon toga se ponovno tjedan dana vraćamo na Blidinje - prepričao nam je plan priprema Medić.

Od Medića smo doznali kako rukometaši dobro rade na ovim pripremama te kako, uz uobičajene upale, i nema nekih drugih težih ozljeda njegovih rukometaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije