Ivan rakitić:

'Ne mogu igrati kao Neymar, Suarez i Leo, ali ni oni kao ja'

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
02.03.2016.
u 20:19

Normalno je da s kvalitetama koje imaju pretrče manje od nas ostalih. Svatko u momčadi ima svoju ulogu. Ja ne mogu driblati kao Ney , pucati kao Leo , nisam snažan kao Luis ... Ali mogu napraviti druge stvari u kojima oni nisu tako dobri, rekao je Ivan Rakitić u intervjuu za španjolski Sport.

Hrvatski veznjak pouzdana je karika Luisa Enriquea u veznom redu Barcelone i čovjek koji uglavnom čuva leđa najvećem svih vremena Leu Messiju.

- U Barceloni vlada veliki pritisak, ali onaj pozitivni, ugodni nogometni pritisak. Ako ne uživate u igranju nogometa u Barceloni , stvarno ne znam gdje biste mogli uživati - kaže Raketa.

A on doista uživa, vidi se to u svakoj minuti utakmice, treninga, kada priča s medijima... Iako su mu mnogi predviđali sjedenje na klupi po dolasku u Barcu, Ivan je postao nezamjenjiv član udarnih 11.

- Nitko ne voli rotacije, ni ja ne volim sjediti na klupi. Ako se igraču sviđa to što je zamjena, onda on ima ozbiljan nedostatak ambicija. Mi smo momčad, ali se svi borimo za svoje mjesto. Jako mi se svidjelo ono što je Pep Guardiola rekao o Robertu Lewandowskom , da je on najbolji profesionalac kojeg je vidio u životu. Volio bih doći do te razine.

A da bi Leo, Neymar i Luis mogli zabijati, prljavi posao za njih moraju odraditi Rakitić, Iniesta, Mascherano, Pique, Busquets...

- Da, mi radimo za njih trojicu, ali oni su to zaslužili. Oni imaju svu potrebnu slobodu zato jer su najbolji i mi to trebamo maksimalno iskoristiti. I oni sami to znaju, ali isto tako znaju da i iza njih stoje najbolji igrači - kaže Raketa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije