Europska liga

Ne boje se “škrtih” Škota

08.07.2017.
u 07:00

 Na kraju je ispalo da je ukupno 10.000 kilometara puta, koliko su nogometaši Širokoga Brijega prevalili do najvećeg kazahstanskog grada Almatya i nazad, bila “slatka epizodica”, koja će igračima, stručnom stožeru i klupskim čelnicima ostati u slatkom sjećanju. Kako i ne bi, nakon što su izbacili iz natjecanja Ordabasy, klub čija momčad po Trasfermarktu vrijedi više nego dvostruko od one s Pecare, a klupski je proračun 4 – 5 puta veći.

Novih 225.000 eura

Zadovoljstvo je još veće zbog spoznaje da će Uefa u klupsku blagajnu “ubaciti” novih 225 tisuća eura, a valjda će se nešto zaraditi i od prodaje ulaznica, tv prava, reklamnog prostora te od bonusa od sponzora. A možda netko od igrača napusti svlačionicu na Pecari i “uda” se u neki od bogatih klubova jer “prosaca” sigurno ima. Sada je sve tako, sada su misli svih na Pecari i njihovih vjernih pristaša uperene prema drugom pretkolu, gdje Široki za protivnika ima još renomiraniji, jači i bogatiji klub – škotski Aberdeen. Na Central stadionu u Almatyu Široki je ne samo obranio 2:0 pobjedu iz prve utakmice na Pecari, nego i u uzvratu bio bliži pobjedi od domaćina. Završilo je ipak 0:0.

- Naš je cilj bio proći. To smo i ostvarili, pa sad možemo početi razmišljati o Aberdeenu, našem sljedećem protivniku. Mislim da smo se na početku utakmice dobro i pametno postavili, znajući da će domaćin jurnuti po brzi pogodak. U prvom poluvremenu nismo dopustili Ordabasyu razmahati se, zabiti nam pogodak i dovesti nas u neizvjesnu situaciju. Kako je vrijeme prolazilo, tako smo igrali bolje i slobodnije, te stvorili nekoliko izrađenih prigoda. Nismo zabili, ali bili smo bliže pobjedi, rekao nam je nakon utakmice trener Širokoga Goran Sablić, dodajući da u nastavku nije bio zadovoljan igrom srednjeg reda jer je “nedostajalo” kreacije:

- Napravili smo dvije izmjene, te iz postavke 4 – 3 - 3 prešli u 4 – 4 - 2. Vidjeli ste, bilo je prigoda u tom razdoblju za matirati protivnika. Nismo uspjeli, ali nema razloga za nezadovoljstvo. Čestitam svojim igračima na svemu, rekao je Sablić:

- Ordabasy je jako kvalitetan protivnik što smo unaprijed znali. Znali smo i da će napasti od prve minute, ali mi smo se visoko postavili. Petnaestak smo minuta bili malo nesigurni, ali smo izdržali do odmora. I mi smo imali neke prigode, ali nismo imali sreće zabiti. Ozračje u svlačionici je odlično, svi jedva čekamo Škote, izjavio je opasni, brzi i teško uhvatljivi Luka Menalo, jedan od najboljih u širokobriješkoj momčadi.

Oduševljenje na kraju

Utakmica je u Širokom praćena uz “grickanje noktiju”, a nakon njezina završetka nastupilo je oduševljenje. Jučer smo u klubu doznali da je naglo povećana potražnja za godišnjim ulaznicama na Pecari, da ih je već prodano oko 250, te da će se do uzvrata s Aberdeenom (20. srpnja) broj prodanih godišnjih ulaznica možda udvostručiti. Navijači su uporni u kupovanju, iako se još ne zna hoće li tijela NS BiH smanjiti kaznu koju je Širokobriježanima “odvalilo” Stegovno povjerenstvo (7 utakmica bez publike na Pecari i 25.000 KM). Prizivno jer je povjerenstvo nakon žalbe Širokog vratilo “stegovnjacima” predmet “na preispitivanje”. Bilo bi logično da se kazna ukine ili barem ublaži,iako sarajevski mediji kroz svoje “pisanije” traže da se kazna poveća! Srećom, kazna se ne odnosi na međunarodne utakmice pa se na Pecari, ne samo spremaju za Škotsku, nego i razmišljaju i o kućnom uzvratu protiv Aberdeena: - Ne znamo još na koji će se način letjeti u Škotsku. Čekamo da se momčad vrati iz Kazahstana, rekao nam je tajnik D. Soldo: - Danas bi se trebao sastati Upravni odbor i odlučiti hoće li to biti čarter ili neki redovni let.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?