Tri kola prije kraja Lige 10 prvenstva košarkaša BiH

Naziru se momčadi koje će u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak

16.02.2017.
u 07:00

Ostala su još tri kola do kraja Lige 10 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Pet najbolje plasiranih momčadi nastavit će se natjecati u Ligi za prvaka kojoj će se pridodati Igokea iz regionalne ABA lige.

Šest najlošije plasiranih momčadi natjecat će se u Ligi za ostanak iz koje će posljednja momčad izgubiti prvoligaški status.

Prenošenje bodova

Klubovi koji budu igrali Ligu za ostanak prenijet će međusobne bodove iz Lige 10, prvoga dijela prvenstva Bosne i Hercegovine. Tri momčadi su već osigurale Ligu za prvaka.

Vodeća Bosna Royal Jelly, Zrinjski, pa i trećeplasirani Spars koji je upisao devet prvenstvenih pobjeda. Na korak do tog cilja još su Kakanj i Sloboda koji imaju po osam pobjeda.

Uz to, sastav Kaknja mora odigrati još jedan zaostali susret. Potajno se tom cilju nada još Leotar Swisslion iz Trebinja koji ima pobjedu manje od Kaknja i Slobode.

Sljedeće kolo u kojem će Leotar gostovati kod Slobode odredit će dobrim dijelom rasplet na vrhu ljestvice kada su u pitanju ove dvije momčadi.

Leotar Swisslion je u pretposljednjem kolu gost kod Bošnjaka koji će, unatoč tome što je otpisan i što ga čeka Liga za ostanak, nastojati pobijediti jer mu uspjeh donosi prijenos bodova u Ligu za ostanak.

Širokom samo teorija

Širokobriježani ove sezone igraju u najlošijoj formi od kada se natječu u prvenstvu BiH i imaju samo teorijske izglede za prolazak u Ligu za prvaka.

Jedinu svoju prigodu vide u prestizanju Kaknja koji ima dvije pobjede više te, uz tri kola, treba odigrati i zaostali susret.

U posljednja tri kola momčad s Pecare mora pobijediti sve svoje protivnike.

Momčad Mladena Vuškovića domaćin je Bosni u sljedećem kolu te Leotaru u posljednjem kolu, a trebaju i gostovati u Bijeljini kod Građanskog. Objektivno, sadašnje stanje na prvoligaškoj ljestvici, sasvim je izvjesno, bit će i poredak klubova pred početak natjecanja u Ligi za prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?