Navijačka euforija

Navijači Vatrenih iz cijele BiH uz TV bodrili svoje ljubimce

13.06.2016.
u 08:00

Iako je navijačima jučer kiša mogla donekle smetati, i ta je prepreka izgledala puno manjom nakon što je Hrvatska pobijedila

Navijači Hrvatske u BiH vatreno su proslavili pobjedu protiv Turske. Mnogima od njih nije smetala kiša, ozračje u svim mjestima u BiH u kojima se navijalo za Hrvatsku bilo je na visokoj razini.

Skupovi u fan-zonama

Navijači su utakmice pratili u brojnim fan-zonama, kao i u raznim ugostiteljskim objektima koji su bili preplavljeni prepoznatljivim kockicama. U Mostaru je u središnjoj fan-zoni bilo 100-ak navijača Hrvatske, a mnogi ostali zauzeli su svoja mjesta u drugim ugostiteljskim objektima. Na kraju utakmice oni najhrabriji nisu se libili proslaviti pobjedu pjesmom i na velikom pljusku. Slično je bilo i u ostalim hercegovačkim gradovima. Vatreno je bilo i na cijelom jugu Hercegovine gdje su Vatreni imali i vatrenu potporu u Čapljini, Stocu i Neumu. U Čapljini je posebno bučno bilo u fan-zoni Hennesy gdje se utakmica pratila i stojeći, ali i u susjednim ugostiteljskim objektima, te još na mnogo mjesta u čapljinskoj općini. Živo je bilo i u središtu Stoca koji je također bio uz reprezentaciju i bučno se pozdravljao svaki potez Modrića i društva. Slično je bilo i u Neumu u kojemu se dugo nastavilo slaviti i nakon utakmice. U Širokom Brijegu navijači Hrvatske zauzeli su svoja mjesta pred TV prijamnicima. Vodeći pogodak Modrića okupljene je bacio u trans. U ostatku zapadne Hercegovine, u Posušju, Grudama i drugim mjestima također su brojni grickali nokte i s uzdahom pratili brojne propuštene prilike Hrvatske. Još prije početka susreta svi restorani i kafići diljem Brotnja bili su ukrašeni zastavama i natpisima potpore hrvatskoj nogometnoj vrsti. Vlasnici restorana jednostavno su se natjecali tko će gledateljima ponuditi veći TV ekran i zaslon. Kad je sudac odsvirao kraj susreta, Brotnjom se dugo širilo blještavilo od raketa i vatrometa.

Posavina uz Vatrene

Posavina je jučer srcem bila uz Vatrene. Kockaste majice, hrvatske trobojnice i navijačke pjesme na svakom su koraku odavale privrženost posavskih Hrvata nogometnoj reprezentaciji Hrvatske. Najbučnije je bilo u fan-zoni Donja Mahala, najvećem naselju u oraškoj općini, gdje su presretni navijači gromoglasnom pjesmom i s velikom euforijom pozdravili pobjedu. Ista slika bila je i u Tolisi gdje se održavaju Dani Tolise. Ujedinili navijači iz Posavine, Slavonije, Hercegovine i središnje Bosne, članovi folklornih skupina, zajedno su pjevali i veselili se sjajnoj igri i pobjedi.

Mnogi Kiseljačani srcem i dušom bili su uz Vatrene, prateći u svojim domovima, ili organizirano, u kafićima, utakmicu s Turskom. Cijeli je Kiseljak u nedjelju bio u znaku crveno-bijelih kockica. U Vitezu ni jaka kiša nije uspjela navijače ostaviti u kućama. Veliki broj njih pratio je utakmicu u lokalnim ugostiteljskim objektima. Jajce je također bilo uz Vatrene. Najbučnije je bilo u caffeu Hollywood u kojemu se hrvatski navijači tradicionalno okupljaju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije