plivanje

Nastupili na svom prvom natjecanju

06.10.2017.
u 10:00

Plivački klub Široki Brijeg je sa svojih 20-ak plivača nastupio na svom prvom međunarodnom natjecanju. Mladi plivači osvojili su 20 medalja, od čega su četiri bile zlatne. Spomenuti uspjeh se teško može konkretno izmjeriti, ali simbolično ove medalje usitinu puno znače za spomenuti sportski kolektiv.

Natjecanje u Fojnici

Širokobriješki plivači nastupili na 1. međuklupskom natjecanju Fojnica 2017, koje se održalo u zatvorenom bazenu hotela Nature. Širokobriježani su nastupili pod vodstvom trenera i voditelja škole plivanja Hrvoja Vukoje i Ane Čerkez. Konkurencija u Fojnici bila je po mjeri za klub koji nastupa na svom prvom natjecanju. Djeca su se natjecala u 15 metarskom bazenu, što je za mnoge od njih bilo jedno posebno iskustvo.

- Ovo je bio prvi nastup Plivačkog kluba Fojnica, tek osnovanog u SB županiji, te su prvi put organizirali jedan plivački miting.

Takodjer, Plivački klub Široki Brijeg prvi put u povijesti je predstavljao ZH županiju na nekom plivačkom mitingu, odnosno imali smo svoj prvi turnirski nastup. Za sve nas je ovo velika stvar i veliki poticaj za budući rad - kazao nam je Hrvoje Vukoja ispred PK Široki Brijeg. Značajno je naglasiti kako su mladi natjecatelji koji su nastupili za PK Široki Brijeg inače polaznici sportskih akademija iz Gruda i Posušja.

Popularizacija plivanja

- Uistinu smo zahvalni vodstvu i trenerima PK Leptir iz Fojnice na ovom pozivu. Oni će u budućnosti u svakom slučaju imati našu podršku u svemu što budu radili. Zahvalni smo i gradonačelniku Širokog Brijega Miri Kraljeviću, koji je našem klubu također pružio podršku, dodao je Vukoja.

Ovo je jedan od najboljih načina popularizacije plivanja u ZH županiji. Natjecanja poput ovoga su istinska prilika za prikazivanje svega na čemu su mladi plivači radili na treninzima u proteklom vremenu. •    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?