Kriza u bh. košarci

Nastup Igokee još je pod upitnikom

19.10.2018.
u 08:21

U Busovači će se u subotu održati izvanredna sjednica Košarkaškog saveza BiH. Zahtjev je to koji dolazi od članova Košarkaškog saveza Republike Srpske. Njihov je to uvjet kako bi uopće igrali krovno prvenstveno natjecanje. Njihovi predstavnici tražili su da se izvanredna sjednica održi u Banjoj Luci 30. listopada, ali iz sasvim opravdanih razloga iz klubova su stizali zahtjevi da natjecanje otpočne jer su momčadi već odavno tempirale formu za početak natjecanja koje je bilo predviđeno 13. listopada.

Pogreške u proceduri

No, zbog nekih pogrešaka u proceduri, kako tvrde predstavnici Košarkaškog saveza Republike Srpske, njihovi članovi zamrznuli su svoj status u krovnoj kući bosanskohercegovačke košarke do održavanja izvanredne skupštine Košarkaškoga saveza BiH. U subotu će se na dnevnom redu naći izbor glavnog tajnika i bit će birani članovi Upravnog odbora. Uz te točke, zasigurno će biti riječi o zahtjevu ili, bolje rečeno, odluci Igoke da ne igra prvi dio prvenstva BiH zbog nastupa u regionalnoj ABA ligi. Iz tabora bh. doprvaka stižu informacije kako klub iz Laktaša, bez obzira na odluku koju se donese na izvanrednoj skupštini, neće igrati prvi dio prvenstva BiH. Ždrijebani su parovi i Igokea se nalazi u rasporedu prvenstvenih utakmica čije natjecanje započinje u nedjelju 21. listopada. U prvom kolu klub iz Laktaša trebao bi igrati u Mostaru protiv Studenta. U slučaju ako ne bude igrao prema propozicijama natjecanja susret će izgubiti za zelenim stolom, a ako se to ponovi onda slijedi izbacivanje u niži rang natjecanja.

Razumno rješenje

Svi su uvjereni kako do toga neće doći i da će se u Busovači naći razumno rješenje i natjecanje krenuti bez ikakvih repova. U prvom kolu neće suditi suci iz Republike Srpske i oni su, kako je rekao povjerenik natjecanja Božo Bošnjak, na ledu. Suci iz Republike Srpske nisu odradili obvezne seminare i za sada su ostali bez licencija i mogućnosti suđenja u prvoj košarkaškoj ligi BiH.

U ostalim klubovima iz Republike Srpske situacija je potpuno normalna, pa Mladost i Bratunac čekaju skori početak natjecanja. Klubovi iz preostala dva regionalna saveza također čekaju što brži početak natjecanja i samo prolongiranje dovelo ih je u stanovito mrtvilo, pa se unatoč svemu nadaju kako će uspjeti sve podrediti kako bi osigurali formu i mogli normalno započeti prvenstvo.

U prvom kolu 21. listopada sastat će se: Bratunac – Kakanj, Spars – Gradina, Široki – Vogošća, Mladost – Zrinjski, Sloboda – Bosna Royal, Student – Igokea.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije