Izazov za mladog igrača

Napadač Širokog i mladi bh. reprezentativac Stipe Jurić na probi u bundesligašu Nürnbergu

17.11.2016.
u 08:00

Na poziv trenutačnog njemačkog drugoligaša 1. FC Nürnberg, na probu u taj klub stigao je mladi napadač Širokog Brijega i juniorski reprezentativac BiH 17-godišnji Stipe Jurić. Kšto nam je potvrdio njegov menadžer Stefan Spiessl, Jurić će ovaj tjedan trenirati s nogometašima Nürnberga koji će procijeniti hoće li zadržati mladog Hrvata podrijetlom iz Jošanice kod Tomislavgrada.

Više ponuda

Jurić je u Nürnberg, koji traži rasnog napadača, stigao kao najbolji strijelac juniorske lige BiH, koji je u 12 prvenstvenih utakmica postigao 18 golova te upisao desetak asistencija.

Iako je, prema riječima njegova menadžera Spiessla, Jurić imao ponudu HSV-a, 1860 Münchena, Greuther Fürtha i Südtirola, on mu je osobno preporučio 1. FC Nürnberg, tradicionalni klub koji je na putu povratka u prvu njemačku Bundesligu.

Sam Jurić, koji je uz odobrenje izbornika juniorske reprezentacije BiH i voditelja nogometne akademije u Širokom Brijegu propustio ovotjedno okupljanje mladih bh. reprezentativaca u Zenici, kazao je kako je presretan zbog poziva i mogućnosti da svoje golgeterske sposobnosti iskuša u tako poznatom klubu kao što je 1. FC Nürnberg.

Uz zahvalu menadžeru Spiesslu i izborniku Karačiću, mladi napadač zahvalio je i svom treneru u Širokom Brijegu Anti Kokiću pod čijim vodstvom je ove godine igrački eksplodirao i skrenuo pozornost na svoj talent. Visok je 185 cm i težak 79 kg.

Zadovoljstvo

- Mogu reći kako sam iznimno zadovoljan nakon prva dva dana dokazivanja i boravka u nogometnoj akademiji Nürnberga. Treneri i suigrači su me jako dobro prihvatili iako ne znam njemački jezik, ali se sporazumijevamo na engleskom. Bio sam pripremljen na to kako neće biti lako jer sam prvi put u takvoj situaciji. Ali nisam se uplašio. Dajem sve od sebe i trudim se dokazati kako preporuke koje su stigle za mene nisu bile prazna priča, kaže Jurić za Večernji list.

Zanimljivo je kako zadnji dan svog boravka u Nürnbergu, točnije u subotu, 19. studenoga, Stipe Jurić proslavlja svoj 18. rođendan. Hoće li kao rođendanski dar stići i kakav poziv od trenera 1. FC Nürnberg, ostaje za vidjeti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije