Pecara

Nakon uspjeha u Kupu očekuju i prvenstveni

17.03.2019.
u 10:25

Do sada je Široki Brijeg od 22 utakmice aktualnoga nogometnog prvenstva odigrao čak 11 utakmica neodlučeno, po čemu je rekorder u BiH. U prvome kolu trećeg kruga prvenstva Širokobriježani su domaćini Tuzla Cityju, a ta je momčad igrala na Pecari i u prvome kolu prvog kruga, sada već davnog 22. srpnja 2018. godine.

Pobjeda za mir na stanci

Široki je tada slavio 1:0 pogotkom Dražena Bagarića iz jedanaesterca:

- Iza nas su tri kola prvenstva. Na ljetošnjoj utakmici protiv Tuzlaka u igru sam ušao u 55. minuti, a u drugom kolu (Krupa u gostima 2:2, op. a) igrao sam 77 minuta. Svih 20 ostalih kola igrao sam po 90 minuta. Red je da pobijedimo goste pa da u miru odem malo na odmor kod roditelja u Kiseljak - kaže Stipo Marković koji je po statistici, ali i po općem dojmu, ponajbolji igrač Širokoga u aktualnoj sezoni.

U Tuzli je u 12. kolu bio 0:0. Široki je u srijedu igrao uzvratni četvrtfinalni susret Kupa BiH u gostima protiv Borca i slavio 1:0 (Bagarić) te ušao u polufinale (u prvom susretu na Pecari Široki je slavio 2:1). Trener Goce Sedloski vjerojatno će protiv Tuzlaka opet nešto mijenjati. Što, znat će nakon posljednjega jučerašnjeg treninga. Jasno je da u konkurenciji neće biti četiri ozlijeđena igrača. Zvonko Pamić i Bernardo Matić već su dugo na popisu” ranjenika”, dok su Dino Ćorić i Luka Begonja ozlijeđeni protiv Sarajeva i nisu spremni za igru.

- Još sam ozlijeđen i nisam u konkurenciji. Nakon Tuzle slijedi dvotjedna stanka. Nadam se da ću tada biti zdrav i zaigrati u 24. kolu (protiv Zvijezde u gostima, op. a) - rekao nam je Matić.

Vjetar u leđa

Sastav: Bilobrk – Ćorluka, Perković, Barišić, Marković – Enin, Marić – Franjić, Babić, Kvesić – Bagarić. Josip Ćorluka kaže:

- Pobjeda u Kupu protiv Borca bila nam je vjetar u leđa. Tuzlaci su u formi, ali mi očekujemo tri boda pred svojim navijačima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije