SEHA liga: Nexe - Izviđač 39:29

Nakon tri uzastopna poraza Nexe ipak slavio, skauti ovim porazom potonuli na dno

20.09.2016.
u 08:00

Manje-više očekivan poraz pretrpjeli su rukometaši Izviđača u trećem kolu SEHA Gazprom lige, u Našicama, Nexe – Izviđač 39:29 (18:15).

Međutim, mora se priznati da se nije očekivao tako uvjerljiv poraz bh. prvaka, posebice ne nakon odličnog izdanja Ljubušaka protiv Celja PL.

Ponovno je Izviđač bolje “odradio” prvo nego drugo poluvrijeme. Tri gola zaostatka poslije prvih pola sata bio je pristojan rezultat, međutim očito je da mlađahni skauti u završnici tonu, što se pokazalo i protiv Brest Meshkova u prvom, Celja u drugom, te Nexea u trećem kolu. Za razliku od Izviđača koji je ostavio solidan dojam na startu, rukometaši Nexea morali su se vaditi poslije tri uzastopna poraza.

U prvih 15 minuta utakmica je bila ravnopravna da bi u nastavku domaći preuzimali inicijativu. Raspoložene domaće strijelce predvodio je Vedran Zrnić s čak 10 pogodaka iz 12 pokušaja, Mrđenović je postigao pet..., a dobar posao obavili su i vratari Lorger s 10 obrana i jedan sedmerac, te Lelić sedam.

Strijelce Izviđača predvodio je raspoloženi Šarac - 11 pogodaka, Jarak je postigao sedam, Hrstić četiri itd., dok su vratari u odnosu na domaće imali skromnih osam obrana – Kvesić šest, a Ereš dvije. Uglavnom, poslije poraza u Našicama, Izviđač je spao na začelje s malo izgleda da u doglednoj budućnosti nešto promjeni, jer mu u idućem kolu stiže moćni Zagreb, 27. rujna, a onda slijede gostovanja.

Na ljestvici vodi Vardar s 13 bodova iz pet utakmica, drugi je Telekom Wesprem - 9 bodova iz četiri utakmice, Izviđač je posljednji, deseti, bez bodova. - Pristup je bio dobar, svi su naši igrači pokazali zajedništvo i svatko od njih dao je svoj doprinos pobjedi. Igrali smo puno bolje u obrani, a posebno u napadu gdje smo realizirali puno više napada negoli u prva tri susreta, kazao je nakon utakmice Zdenko Koradi, trener Nexea. Zdenko Grbavac, trener Izviđača, bio je realan: - Mi smo vrlo mlada momčad i ova SEHA Gazprom liga nam je škola. Pokazali smo danas kako znamo igrati rukomet, ali to nije bilo dovoljno.

Svakako nedovoljno protiv momčadi s puno većim iskustvom kao što je Nexe.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije