Ženska odbojka

Nakon puno vremena u tijeku radno ljeto za najbolje bh. seniorske odbojkašice

06.08.2018.
u 09:30

Po prvi put posljednjih godina najbolje bh. odbojkašice imaju radno ljeto. Odmah po okončanju nastupa na Mediteranskim igrama, u Taragoni, djevojke su ostale u Španjolskoj tjedan dana i obavile prvu fazu priprema. Dvadesetak dana u srpnju bilo je rezervirano za odmor, a od 25. srpnja ponovno su u pogonu. Najbolje bh. odbojkašice nakon priprema u Lukavcu su odigrale dvije trening utakmice protiv Crne Gore. Bh. vrsta je dobila obje utakmice, prvu 3:2, a drugu 3:1. Sada slijede dvije uzvratne utakmice protiv Crne Gore u Baru, a onda završne pripreme.

Utakmice uživo

Treba istaknuti da će poslije dugo vremena ljubitelji odbojke u BiH imati priliku uživo pratiti utakmice odbojkaške reprezentacije. U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2019. godine sudjelovat će 24 reprezentacije, koje su podijeljene u šest skupina, po četiri ekipe. Igrat će se po bod sustavu, a dalje idu po dvije prvoplasirane reprezentacije. Voljom ždrijeba BiH se opet našla s jakom Španjolskom s kojom je bila u skupini i na Mediteranskim igrama, kao i u kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo, te Rumunjskom i Latvijom.

Bh. reprezentacija će startati protiv Rumunjske, u Craiovi 15. kolovoza. Druga utakmica kvalifikacijskog ciklusa je protiv Latvije 18. kolovoza u Kaknju, a treća 22. kolovoza protiv Španjolske u Guadalajari. Prvi dio kvalifikacijskog ciklusa završit će upravo uzvratnom utakmicom protiv Španjolske, 26. kolovoza u Lukavcu. Preostale dvije kvalifikacijske utakmice igrat će se u zimskom ciklusu, prva u gostima protiv Latvije 5. ili 6. siječnja iduće godine, a druga 9. siječnja protiv Rumunjske u Tuzli.

Valja reći kako se bh. reprezentacija za nastup u kvalifikacijama priprema temeljitije nego ikada. Uz sedam dana priprema u Španjolskoj, uslijedilo je dvadesetak dana priprema u Lukavcu, uz četiri pripremne utakmice, što je pravi presedan u odnosu na dosadašnju praksu. U svakom slučaju očito je da Odbojkaški savez BiH, na čelu s Alijom Fatićem, te izbornik prof. dr. Goran Nešić, srbijanski stručnjak, ulažu maksimalne napore kako bi bh. ženska reprezentacija BiH iz donjeg europskom doma krenula barem prema sredini kvalitete.

Popis igračica

Izbornik BiH Nešić je odredio popis od 14 odbojkašica koje će braniti boje naše zemlje u kvalifikacijama. Na popisu su mjesto pronašle: Ajla Hodžić, Milana Božić, Sanja Kojić Đurić (kapetanica), Anđelka Radišković, Jovana Biberdžić, Žana Dragutinović, Imam Isanović, Verica Simić, Nataša Slijepčević, Dajana Bošković, Ajla Paradžik, Ana Gajić, Edina Selimović, a na popisu su čak tri libera – Milica Ivković, Amra Džamnić i Katarina Popović. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije