Borac - Zrinjski 1:0, 8. kolo Premijer lige

Nakon europskog blještavila povratak Zrinjskog u bh. močvaru

31.08.2022.
u 18:30

Borac je poveo u 18. minuti. Zakarić je izveo udarac iz kuta, Čondrić je pogriješio i lopta je završila u mreži

Banjolučki Borac i mostarski Zrinjski odigrali su dans u 16.30 utakmicu 8. kola Premijer lige BiH u kojem su igrači Borca odnijeli minimalnu, ali iznimno važnu pobjedu.

Borac je u utakmicu ušao u sastavu: Ćetković, Gajić, Vojnović, Lukić, Andrić, Spremo, Popara, Jurilj, Tatar, Piščević, Zakarić. S druge strane, trener Sergej Jakirović odlučio se za sljedeće igrače: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Sabljić, Savić, Marandici, Jakovljević, Sučić, Janković, Senić, Bilbija te za formaciju 3-5-2. U sastavu Borca nije bio Kulašin koji je bolestan. Klub iz Banje Luke u ovaj susret ušao je s novim trenerom Vinkom Marinovićem koji je naslijedio Nenada Lalatovića. S druge strane, aktualni prvak BiH Zrinjski zbog nastupa u Europi odigrao je svega dvije utakmice prije ovog susreta.

Na samom početku susreta u Novom Gradu igrače je zateklo pravo nevrijeme s prolomom oblaka. U četvrtoj minuti utakmice krenuo je opasan napad Borca preko Vojnovića, ali Savić na kraju intervenira. Dvije minute nakon toga Lukić je u prodoru, a vratar Plemića Čondrić siguran. U petnaestoj minuti prvog dijela uslijedio je jak udarac Spreme s nekih 30 metara udaljenosti od gola pored same vratnice Zrinjskoga.

Borac je poveo u 18. minuti. Zakarić je izveo udarac iz kuta, Čondrić je pogriješio i lopta je završila u mreži. Golu je nesumnjivo kumovalo i nevrijeme koje se pojačavalo od desete minute stvarajući nemoguće uvjete za igru. Teren je preplavljen lokvama koje su doslovno onemogućavale dodavanje lopte. U 27. minuti slijedi pokušaj Piščevića, ali lopta je odletjela preko gola. Minutu poslije na ubačaj Marandicija Bilbija se našao u izvrsnoj prilici, ali je slabo zahvatio loptu glavom i ona završava u rukama Ćetkovića. Šest minuta poslije prilika za Zrinjski, Janković natrčava na odbijenu loptu i upućuje udarac, ali je ona ostala u povećoj lokvi u kaznenom prostoru Borca. Tri minute prije kraja prvog poluvremena Sučić je uputio udarac iz velike udaljenosti, ali je Ćetković to uspješno obranio. Kraj prvog dijela obilježio je još jedan pokušaj Zrinjskoga u 45. minuti.

Borac je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Zakarić na samom početku šutira tik do gola. U 50. minuti sjajna kontra Borca, Lukić je došao do lopte i odlično šutirao, ali Čondrić spašava plemiće, a Banjolučani su zaprijetili i nakon udarca iz kuta.

Od 59. minute uslijedilo je mirnije razdoblje igre. Zrinjski je od 64. minute krenuo ofenzivnije prema vratima Borca, a Mrkaić je zaustavio akciju Plemića.

Od 73. minute Zrinjski je na terenu bio s desetoricom igrača nakon što je Ćorluka pocrvenio dobivši drugi žuti karton. Tri minute nakon toga uslijedio je dobar pokušaj Jankovića po strani, međutim, obrana Borca to je lako očistila.

U 80. minuti dvoboj Jankovića i Ćorića nakon kojeg je Ćorić dobio žuti karton. Zatim je uslijedila dvostruka izmjena kod domaćih.

Nakon isteka regularnog tijeka utakmice igralo se još tri minute sudačke nadoknade na blatnjavom terenu stadiona u Novom Gradu.

Do samog kraja igralo se uglavnom na sredini terena bez većih inicijativa s obiju strana. Relativno mirno razdoblje obilježeno je s nekoliko akcija koje nisu bile od većeg značaja za samu utakmicu.

Kako bi nadoknadili sve utakmice, plemići će igrati uglavnom u ritmu vikend-srijeda, a čak tri utakmice nadoknadit će tijekom prvenstvene stanke krajem mjeseca. U toj prvenstvenoj stanci bit će i tri derbija, prvo hercegovački sa Širokim Brijegom (21. rujna), zatim gradski derbi kod Veleža (subota, 24. rujna) i onda protiv Tuzle (28. rujna). Dodamo li tu i utakmice “redovitih” kola, momčad Sergeja Jakirovića će do kraja rujna odigrati čak devet utakmica. U srijedu, 14. rujna, odigrat će se još dvije zaostale utakmice - Igman - Tuzla City te Sloboda - Velež.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije