Karate

Nakon četiri godine Tina Marić osvojila zlato na EP-u

16.02.2016.
u 06:45

Prošli tjedan hrvatska reprezentativka Tina Marić na Cipru je osvojila zlato na Europskom prvenstvu u kategoriji -61kg kod mlađih seniorki U21. Nije to bilo samo zlato, nego i potpuna dominacije jer Tina Marić nije izgubila ni jedan bod u četiri borbe, a u finalu je u taktičkoj borbi nadvisila natjecateljicu iz Srbije Preković s 1:0.

Zanimljiv sportski put

Ovo je još jedno u nizu vrhunskih sportskih ostvarenja koje je nastalo u iz Karate kluba Hercegovine - Zagreb.

Inače, sportski put ove Mostarke doista je zanimljiv. U svojoj je karijeri čak tri puta osvajala zlato, dva puta europsko i jednom svjetsko i to je učinila za dvije reprezentacije, BiH i Hrvatsku. Svoju karijeru počela je i ostvarila zapažene rezultate u SKK Neretva Mostar,  te je u to vrijeme nastupala za BiH. Nakon kadetskog zlata na EP-u i SP-u, njezina karijera i rezultati doživljavaju pad. Nakon gotovo godinu dana stanke dolazi u ruke trenera Danijela Vučića i prelazi u KK Hercegovina Zagreb. Ovaj korak nije bio lak, značio je promjenu reprezentacije i selidbu u Zagreb. U novoj sredini se pomalo vraća starim navikama - pobjedama. U Zagrebu kao izvrsna učenica završava XIII. gimnaziju, a klub je joj pružao sportsku potporu i sufinancirao smještaj u đačkom domu. U prosincu prošle godine postala je državna prvakinja Hrvatske, što joj je utrlo put prema europskom zlatu. Ovaj rezultat značio je povratak na najviše postolje nakon gotovo četiri godine od osvajanja zadnje zlatne medalje na velikoj sceni.

Prošli četvrtak Tina je u svom klubu dočekana kao prava prvakinja. Tina je u svom govoru istaknula:

- Sve se odigrava tako brzo - ili se snađes ili ne. Jednostavno, krene borba u kojoj možeš prosuti sav trud od godinu dana, ali ako si prava i udaraš precizno, nema pogrešaka i pobjeda je tu. Ključ uspjeha na Cipru bio je dobra psihička priprema posljednja dva mjeseca. Ponosna sam jer je “Lijepa naša” svirala meni u čast, nevjerojatan i poseban je to osjećaj.

Stizanje obveza

Marić je trenutačno rastegnuta između treniranja u Zagrebu i studija u Mostaru. Trenažni ciklus obavlja na relaciji Mostar - Zagreb - Široki Brijeg prema planu njezinih trenera, što nije lagan zadatak. Još jednom se zbog privatnih obveza morala vratiti, ali za pola godine nada se kako će ponovno biti u Zagrebu, a za to se neke stvari moraju poklopiti. Puno od nje očekuju u hrvatskoj reprezentaciji i klubu. Ona je svakako potencijalni kandidat za Olimpijske igre u Tokiju 2020. jer karate uskoro i službeno može postati dio olimpijske obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije