široki brijeg J

Nakon 143 dana, Slaven Musa opet stigao na klupu

BiH,15.03.1. Mostar,   trener Slaven Musa Photo:Stojan Lasic
11.09.2015.
u 06:00

Slaven musa dobro poznaje momčad, ali i sve premijerligaške protivnike

Tikva se konačno razbila. Niz neuvjerljivih igara Širokoga Brijega kulminirao je porazom u Zenici od Čelika, a jedna od posljedica je smjena trenera Davora Mladine.

Očekivan ishod

Bilo je to za očekivati jer je odmah po završetku susreta u Zenici skupina Škripara složno skandirala: Mladina odlazi! Široki je protiv Čelika poražen (1:2) čime je ponovio proljetni neuspjeh na Bilinu polju (3:5). Nimalo neočekivano, klub s Pecare "preko noći" je uručio otkaz Mladini, a na klupu opet "posjeo" Slavena Musu, trenera koji je 19. travnja također smijenjen nakon poraza protiv Veleža u Vrapčićima (0:1, 22. kolo). Do kraja sezone, u kojoj je Široki ostao bez naslova prvaka, bez pobjede u Kupu i prvi put od utemeljenja zajedničke Premijer lige BiH bez izlaska u Europu, na klupi je "s puno neuspjeha" odsjedio Blaž Slišković.

Bez najboljeg sastava

- Tako je to u nogometu, promjene trenera su "običaj" kad nema rezultata. Žao mi je samo što ni jednom nisam došao u prigodu izvesti najbolji sastav koji imamo zbog nekompletnih papira, ozljeda i drugih razloga. Znate i sami da smo se krpali, igrali bez napadača, mijenjali sastav i sustav. Nasljedniku želim sve najbolje. U Zenici je od početka sve krenulo naopako. Primili smo pogodak u 2. minuti teškom pogreškom Barišića. Jednaku je pogrešku kod drugog pogotka napravio Bralić. I ostali su griješili, imali bezbroj krivih dodavanja. Ipak, imali smo 19 udaraca prema vratima Čelika, ali uspjeli zabiti tek u 90. minuti, rekao je "odlazeći" trener Mladina:

- Nisam se dugo odlučivao na izmjene da ne bih remetio dobar ritam koji smo imali u drugom poluvremenu. U redu, možda pogriješio i trebao ranije nešto mijenjati, rekao nam je Mladina slažući se s našom primjedbom da je sudac Jakupović morao svirati jedanaesterac nakon rušenja Kožulja... Taj isti Jakupović proljetos je deset puta bezazleniji start protiv Zrinjskog na Pecari okvalificirao kao "elver"... Bilo kako bilo, Mladina je "bivši", Musa "budući". Pa je Musa već ujutro na Blatu gledao trening svoje buduće (i bivše momčadi), koji je vodio Mario Bazina. A danas (17 sati) Musa će voditi trening na Pecari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije