nogomet

Najmlađi Neumljani oduševili nastupom na turniru u Sarajevu

15.01.2020.
u 12:53

Iza najmlađih naraštaja nogometne momčadi Hrvatskog nogometnog kluba Neum ostaje najuzbudljiviji vikend do sada. Naime, generacije 2011. i 2012. godišta pod vodstvom trenera Ivana Matića i Josipa Matuška ovih su dana gostovale su na jakom turniru u Sarajevu, na jednom od najmasovnijih i najvećih regionalnih turnira za mlade igrače.

Tradicionalni turnir

Riječ je o Šampion junior kupu koji se tradicionalno odražava već trinaest godina zaredom, a koji je ove godine ugostio čak 235 momčadi podijeljenih u šest kategorija. Neumljani su igrali u kategoriji 2011. i 2012., gdje su sve prisutne oduševili svojom igrom i nastupom te dospjeli u samu završnicu turnira, i to s objema svojim momčadima koje su otputovale na turnir u Sarajevo.

Bile su to utakmice prožete tolikim emocijama i energijom koja se teško može predočiti na papir. Najmanji su nas naučili važnu lekciju, a to je kako se svim srcem igra za svoj klub i grad, kako sav znoj, trud i rad ubiru svoje plodove, a mali mogu biti i najveći.

Svom gradu su iz Sarajeva na ponos donijeli čak dva pehara i dvije medalje. Dječaci rođeni 2012. godine osvojili su veliko drugo mjesto, dok su dječaci rođeni 2011. godine, u konkurenciji tridesetak momčadi iz cijele regije, završili na trećem mjestu na ljestvici. Važno je istaknuti kako su mladi vratari obiju neumskih momčadi, Josip Obad i Dominik Knežević, proglašeni najboljim vratarima turnira.

Put do pobjeda bio je uistinu težak i trnovit. Na tome putu stajali su im NK Maksimir i NK Bistra, protiv kojih je HNK Neum, generacija nogometaša rođenih 2011. godine, upisao visoke pobjede, dok su protiv Fortune Podgorica doživjeli poraz rezultatom 2:1. U osmini turnira HNK Neum upisuje pobjedu protiv Banjola Pula, 2:1, i protiv ŠF Čanković iz Srbije na kaznene udarce u četvrtfinale. Na putu do finala spriječeni su od Bambinosa iz Sarajeva, a u utakmici za treće mjesto slavili su protiv Bistre s 2:0 i tako osvojili broncu na ovom natjecanju.

Turnir završili bez poraza

Generacija HNK Neum 2012. godišta turnir je završila bez poraza u grupnom dijelu natjecanja te su primili tek jedan pogodak. U prvoj utakmici protiv Mladost Fazane odigrali su 0:0, a u utakmici protiv jake momčadi Željezničara slavili su pobjedu rezultatom 1:0, kao i protiv Interbloka iz Slovenije, 2:0. Kao prvi u skupini, četvrtfinale su odigrali protiv Dugog Sela i slavili nakon kaznenih udaraca, dok su u polufinalu turnira još jednom svladali slovenski Interblok (2:0). Neumljani u finalu nisu imali baš puno sportske sreće te su nakon 0:0 i lutrije jedanesteraca poraženi od Bambinosa iz Sarajeva.

- Obje momčadi su za nas prvaci i pravi mali heroji - istaknuli su iz ovog kluba.

Nastup na turniru u Sarajevu bio je pun pogodak za HNK Neum, koji će i u budućnosti veliki naglasak staviti na rad sa svojim mladim nogometašima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije