ivica žunić

Najbolji ukrajinski branič želi zaigrati za reprezentaciju

erereak
09.03.2015.
u 10:05

Po mišljenju ukrajinskih trenera, Ivica Žunić najbolji je branič ukrajinskog prvenstva, čiju ligu stručnjaci svrstavaju na 10. mjesto europskih nogometnih prvenstava. Takav status stekao je dosta brzo jer je u trenutačno sedmoplasirani Volyin uz Lutska stigao tek u rujnu prošle godine. Odigrao je 13 utakmica u prvenstvu (od 15), svih 13 u cjelosti (1170 minuta).

Zabijao i pogotke

Ima i tri kupska nastupa (270 minuta). Iako igra kao posljednji čovjek obrane, 195 cm visoki Ivica strijelac je i dva pogotka u prvenstvu: - Prošao sam sve uzraste u Elektrobosni iz moga rodnog Jajca, pa onda jedno vrijeme igrao za Tomislav iz Tomislavgrada. Želja za napretkom dovela me u Beč. Dobre igre u nekoliko nižerazrednih klubova bile su razlog za poziv na probu u bečkoj Austriji. Poslije dvije utakmice trener Hans Dichanich ponudio mi je potpis ugovora. Bilo mi je lijepo u tome velikom klubu. Igrao sam za drugu momčad i imao podršku više igrača s područja bivše države, koji su kao i ja nastupali za Austriju, priča Žunić: - Ipak, prešao sam u Mattersburg, iz Burgenlanda blizu Beča. Tamo sam ostao dvije godine, sakupio 28 nastupa. Ponosan sam što sam u Mattersburgu igrao s Gocom Sedloskim, makedonskim reprezentativcem, koji je imao veliku karijeru u Hajduku i Dinamu Igrao sam zapaženo, jer da nisam, sigurno ne bih dobio unosnu ponudu za prijelaz u poljski prvoligaš Tychy za koji sam u dvije sezone odigrao blizu 50 utakmica.

Ambicije

Ivica je ambiciozan momak, pa je prihvatio ponudu za prijelaz u Volyn, jer ipak je ukrajinska liga jača. A trener Vitaliy Kvartsyanyi ima u Ivicu golemo povjerenje: - Trener me cijeni. To je bez dvojbi najbolji trener s kojim sam radio. Grad Lutsk na sjeverozapadu Ukrajine ima oko 200.000 stanovnika: Mirno je mjesto, daleko od rata koji se nažalost vodi na istoku Ukrajine. Ovdje nogomet vole, a Dario Srna i Nikola Kalinić su zvijezde...Pratim bh. prvenstvo. Imam želju igrati za reprezentaciju, bilo za Hrvatsku ili BiH. U najboljim sam godinama, rođen sam 11. rujna 1987. u Jajcu, kaže Ivica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?