Svetlana Kitić

Najbolja rukometašica svih vremena promijenila život iz korijena: Otvorila pekarnu, uživa u poslu

25.08.2022.
u 18:40

Nakon sportske karijere, željela sam raditi nešto. Moj kum Radivoje Korać rekao mi je da otvara pekarnu s još dvojicom suradnika i pozvao me da budem četvrti partner. Prihvatila sam – iskreno kaže Kitić

Najbolja rukometašica na svijetu svih vremena Svetlana Ceca Kitić (62) posljednjih godina promijenila je život iz korijena.

Otvorila je pekarnu na Novom Beogradu u kojoj radi s kćerkom Marom, a već nakon mjesec dana proširile su posao ponudom kuhanih jela.

– Krenula sam u ovaj posao jer mi je bilo dosadno. Iz sporta sam izašla prezasićena, u rukometu sam bila 45 godina i pauze sam pravila samo kad sam rađala djecu. Loptu više nisam mogla pogledati. A i htjela sam se odmoriti. I odmarala sam se, a korona je produžila odmor. Nakon sportske karijere, željela sam raditi nešto. Moj kum Radivoje Korać rekao mi je da otvara pekarnu s još dvojicom suradnika i pozvao me da budem četvrti partner. Prihvatila sam – iskreno priznaje Kitić za Blic.

Posla se ne srami i ponosno ističe kako izgleda njezin radni dan.

– Radila sam, prodavala peciva i kruna s glave mi nije pala, jer ipak sam ja okrunjena kraljica. Svidjelo mi se. Ništa mi tu nije bilo strano. Radilo se dosta, ali bila sam u kontaktu s ljudima, što mi je odgovaralo jer sam oduvijek timski igrač. Kada se ta naša četvorka razišla, uz pomoć drugog prijatelja, Gagija, iznajmila sam prostor i otvorila svoju pekarnu. Samo kvaliteta je važna. Nikada ne bih davala proizvode od jučer. Nisam ni skupa. Burek se sviđa kupcima. Imam stalne klijente. Ne planiram se obogatim od pekarne, niti to mogu.

Čujem ljude kako govore: “Ne mogu vjerovati da me poslužuje Ceca Kitić”. Ja ne služim već prodajem pecivo i kažem: “Izvolite.” A što i ako služim? Bila sam najbolja na terenu, ali nikad nisam živjela niti živim za prošlost. Djecu sam odgajala da se ne živi od stare slave. Idem danas misleći na sutra i ne obazirem se na jučer. I uživam u svom poslu – ponosno ističe najbolja rukometašica svih vremena.

Djeca su joj danas velika: sin Nikola (40) zaposlen je na zračnoj luci, kći Sandra (24) je na kruzeru u Njemačkoj, a sa starijom Marom (34) radi u pekarni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije