Martin Pušić

Nadam se golovima u majici najboljega danskog kluba

17.09.2017.
u 14:30

Martin Pušić rođen je 24. listopada 1988. u Beču, u Austriji, ali njegovi su korijeni u Zavelimu kod Posušja, odakle su njegovi roditelji otišli u potrazi za poslom i boljim životom. Martin je po zanimanju nogometaš - “ubojiti centarfor”. Nogomet je počeo igrati još kao desetogodišnjak u bečkoj First Vieni, pa nastavio u nizu austrijskih klubova (Austrija Beč, Viena Jgd, ASK, Admira Waker, Altach...). Godine 2011. našao se u engleskom Hullu, zatim igrao u Norveškoj (Valerenga, Brann, Fredrikstadt). Nastavio je u danskim Esbjergu i Midtyillandu s kojim je osvojio i naslov prvaka Danske (42 utakmice, 21 gol), piše Večernji list BiH. 

Najbolji kad je najpotrebnije

Posljednjih dana kolovoza “zaposlio” se u najjačem i najpopularnijem danskom klubu FC Kopenhagen.

- Zimus me Midtyilland posudio nizozemskoj Sparti Roterdam koja je “visjela” nad drugoligaškom provalijom. Odigrao sam 14 utakmica (veći dio s malom minutažom, malo koju svih 90 minuta). Mislim da sam doprinio ostanku... U osam zadnjih nastupa “pošlo” me. Zabio sam šest golova, redom “životno” važnih... U dva odlučujuća susreta protiv Twentea pobijedili smo 1:0, a meni se posrećilo zabiti taj pogodak. A protiv Go Aheda (3:1) bio sam dvostruki strijelac. I - ostanak je bio tu! Skauti Kopenhagena pratili su me i ponudili jednogodišnji ugovor. Pristao sam, o pojedinostima ne bih, ali mogu reći da su uvjeti super - pričao nam je Martin u utorak, na dan utakmice Europske lige protiv moskovske Lokomotive.

Betonski bunker Rusa

- Imao sam dva nastupa za drugu momčad Kopenhagena i zabio dva gola. Evo, “prebačen” sam u prvi sastav. Ne znam hoću li igrati, pratite večeras - preporučio nam je Martin.

Pratili smo. Martin je ušao zadnjih desetak minuta. - Nisam se ni našao u situaciji “opaliti” na vrata Rusa. Igrali su betonski bunker. Valjda će biti prigoda ako zaigram u uzvratu u Moskvi - rekao nam je Martin i požalio što za Ruse nije igrala njihova najveća zvijezda, ozlijeđeni Vedran Ćorluka. Kad je Martin prešao u Midtjylland, objavili smo priču o njemu u Večernjaku. I napisali kako na putovanja uvijek nosi Bibliju i da prati nastupe hrvatske reprezentacije. - I sada je sve isto... A bez Biblije ne idem nigdje.

Čuli smo da su u Zavelimu mještani izrezali tekst iz Večernjaka s razgovorom s Martinom i zalijepili ga na mjesnu trgovinu. - Haha, i meni je to poznato. I drago mi je. Doći ću dolje za Božić... Popit ćemo valjda negdje kavu - kaže Martin...

Naravno da ćemo je popiti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije