košarka

Na Vujoševićevom dvojica, a 
na Anzulovićevom petorica

01.06.2018.
u 10:00

U trećem ciklusu prvoga kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko košarkaško prvenstvo, koje će se igrati 2019. godine u Kini, borit će se reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U skupini E reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon četiri odigrana kola, kao i Rusija, ima polovičan učinak.

Francuzi na vrhu

Na čelu ljestvice nalazi se Francuska s maksimalnim učinkom dok se Belgija nalazi na posljednjem mjestu bez ijedne pobjede. Drugi krug izborit će tri najbolje plasirane reprezentacije uz prijenos međusobnih bodova. Izbornik košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević odredio je širi popis igrača za kvalifikacije. Na tom popisu nalaze se i dva košarkaša Širokog Ivan Karačić i Markus Lončar koji će kroz skupinu D tražiti prigodu za odlazak na najjaču svjetsku košarkašku smotru. Izabranici Duška Vujoševića prvi susret trećeg ciklusa prvoga kruga kvalifikacija odigrat će u Tuzli 29. lipnja protiv Francuske, a tri dana kasnije odlaze na gostovanje kod posljednje Belgije.

Još jedna pobjeda

Za siguran plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Bosni i Hercegovini dovoljna je jedna pobjeda. U dosadašnjim kvalifikacijama reprezentacija Hrvatske stoji loše i nakon četiri kola ima samo jednu pobjedu. Njihov izbornik Dražen Anzulović nedavno je naslijedio Ivicu Skelina, koju je reprezentaciju vodio u dosadašnjim kvalifikacijama. Novi hrvatski izbornik odredio je širi popis od 28 igrača na kojem se nalazi i pet nekadašnjih igrača Širokog: Ivan Ramljak, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Darko Planinić i Željko Šakić. U stručnom stožeru reprezentacije nalazi se Mostarac širokobrijeških korijena Josip Sesar. Aktualni trener Gorice prve korake naučio je u Zrinjskom, a jedno kraće vrijeme igrao je i za Široki u regionalnoj ABA ligi. U trećem ciklusu prvoga kruga kvalifikacija Hrvatska će gostovati kod Italije, a zatim i kod Rumunjske.

Obje košarkaške reprezentacije zakazale su okupljanja reprezentativaca i stručnog stožera za desetak dana. Izabranici Duška Vujoševića okupit će se 14. lipnja u Sarajevu dok će se izabranici hrvatskog izbornika Dražena Anzulovića okupiti tri dana ranije u tradicionalnoj bazi u Svetom Martinu na Muri. Tijekom priprema za predstojeće oglede kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini, ove dvije reprezentacije odigrat će dva međusobna ogledna susreta u Opatiji. Prva utakmica bit će zatvorenog tipa i igrat će se 19. lipnja dok je druga zakazana tri dana kasnije i bit će otvorena za javnost. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije