Košarka

Na vrhu sve poznato, na dnu velika borba

BiH,12.12.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Zrinjski - Kakanj 80-81 Photo:Stojan Lasic
05.01.2016.
u 07:00

Nakon novogodišnje stanke bh. klubovi hvataju ritam za preostali dio Lige 12 Bodovnu prednost koju su stekli Široki i Leotar, a pogotovo Mladost, Spars i Kakanj u odnosu na najbliže pratitelje je dosta velika

Nakon novogodišnje stanke, bh. klubovi počeli su pripreme za preostali dio natjecanja. Dvije trećine Lige 12 je odrađeno i čini se da je situacija na vrhu ljestvice dosta jasna. Bodovnu prednost koju su stekli Široki i Leotar Swisslion, a pogotovo Mladost, Spars i Kakanj u odnosu na najbliže pratitelje je dosta velika, tako da je sasvim izvjesno da je pet vodećih klubova gotovo osiguralo nastavak natjecanja u Ligi za prvaka.

Sloboda i Student najbliži

Sloboda i Student najbliži su Širokom i Leotaru i u zaostatku su od tri pobjede.

- Bodovna prednost Širokog i Leotara u odnosu na Slobodu i Studenta je dosta velika. No, dok god postoji i teorijskih izgleda, mi se nećemo predavati, govori nam Mostarac na klupi Slobode iz Tuzle Boris Džidić te dodaje:

Problemi s ozljedama

- Vratio nam se Hrnčić i očekujem da se nakon sličnih problema momčadi priključi i Sarajlić, kako bismo u nastavak natjecanja krenuli u očekivanom sastavu. Borit ćemo se do kraja pa vidjeti, napomenuo je Džidić.

Koliko god je situacija na vrhu poprilično jasna, na dnu ljestvice vlada velika neizvijesnost. Šest klubova igrat će Ligu za ostanak, a samo će posljednja momčad prvenstva izravno napustiti prvoligaško društvo. Trenutačno su Varda i BN Basket lampaši i imaju po tri pobjede i učinit će sve kako bi pobjegli iz ove pozicije. Svaka pobjeda je ne samo njima bitna, već i za preostalih pet klubova koji bi mogli igrati Ligu za ostanak. Kako nam je kazao trener Slobode Boris Džidić, bodovi stečeni u međusobnim susretima Lige 12 prenose se u Ligu za ostanak te će stoga preostali dio natjecanja u Ligi 12 imati i dodatnu draž. Iz Lige za ostanak još će dvije najlošije momčadi napustiti prvoligaško društvo. *

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?