komemoracija draganu vuliću

Na vrata “lavova” s Podavale prvi put je stao sa 17 godina

13.03.2016.
u 09:48

U prostorijama Nogometnog kluba GOŠK u Gabeli povodom smrti Dragana Vulića – Bulidže, dugogodišnjeg vratara, kapetana i trenera, održana j e komemorativna sjednica Upravnog odbora kluba. S pijetetom i ponosom o svom dugogodišnjem članu govorili su Tomislav Limov, predsjednik Upravnog odbora i prijeratni predsjednik kluba, i Nikica Prskalo, član uprave i prvi poratni predsjednik uprave.

- Kroz život je išao časno i dostojanstveno i naša obveza je da čuvamo uspomenu na ljude kakav je bio naš Dragan, kazao je uz ostalo Tomislav Limom, te na koncu zaključio: “Legende nikada ne umiru.”

Nikica Prskalo, prvi čovjek GOŠK-a u prvim poratnim godinama, uz nekoliko anegdota o pokojnom Vuliću, posebice je istakao njegov boemski vratarski stil, ističući da se posebice inspirirao i motivirao za jače suparnike:

-Protiv jakih protivnika žarko je želio pobjedu GOŠK-a od, primjerice, 1:0, a da pritom ‘skine’ nekoliko zicera, rekao je, uz ostalo, Prskalo.

Inače, Dragan Vulić se juniorima GOŠK-a priključio u sezoni 1982./1983., a za prvu momčad je debitirao sa 17 godina na prvom memorijalu Andrije Ankovića 1986. godine. Dvije sezone je proveo u onda od GOŠK-a znatno jačoj Neretvi iz Metkovića. Za momčad s Podavale branio je dvadesetak godina, a zatim tijekom dvije premijerligaške sezone obavljao ulogu pomoćnog trenera. Od trenerske klupe i GOŠK-a, odvojila ga je teška bolest. Pokop Dragana Vulića, iznimnog sportaša doline Neretve, obavljen je u subotu na groblju u Gabeli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije