Auto-moto utrka

Na utrci “Kremix” vozila 44 vozača

Radiovitez.ba
01.06.2017.
u 10:00

Kreševo je proteklog vikenda bilo domaćin motocross utrke službenog naziva “Kremix”. Utrku održanu na auto-motodromu Gajice kod Kreševa koja se boduje za istočno europko i Prvenstvo BiH u motocrossu organizirali su Motociklistički savez BiH i Auto-moto klub “Kreševo”.

Utrke u 5 klasa

Vožene su po dvije vožnje u 5 klasa, a nastupila su 44 vozača iz Slovenije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prvak BiH u klasi MX - turist je Matej Stanić iz AMK Kreševo. Njegov klubski kolega Rok Krajc državni je prvak u klasi MX - 2 dok je prvak BiH u klasi MX-1 Dario Čerkez, iz Motociklističkog kluba Vitez. MCK Vitez najbolji je u ekipnoj konkurenciji, drugi je AMK Uskoplje, a treći domaćini AMK Kreševo.

U natjecanju za istočno europsko prvenstvo, u klasama MX i MX veteran, slavio je Atanas Petrov iz Bugarske. Pobjednik u klasi MX - 2 je Grk Ioannis Touratzidis. Najbolju vožnju u klasi MX - 2 Junior imao je Toni Tsvetkov, Bugarska, a u klasi MX - 1 slavio je Adrian Raduta iz Rumunjske. Među tri prvoplasirana vozača u ovoj klasi uspio se plasirati i uspješni Vitežanin Dario Čerkez, inače najuspješniji bh. vozač na domaćim natjecanjima u Bosni i Hercegovini.

Nezaobilazno odredište

Za ljubitelje adrenalina koji sa sobom nose motociklističke utrke bio je to nezaboravan dan u kojemu je Kreševo još jednom potvrdilo kako ima vrhunske preduvjete za organiziranje auto-moto utrka, državnih ali i regionalnih prvenstava.

Uz dobre uvjete i odlučnu organizaciju auto-motodrom Gajice nezaobilazno je odredište u kalendaru auto-moto utrka ne samo u BiH već i jugoistočnoj Europi. Ostaje vidjeti kako će se taj sportski potencijal iskoristiti u budućnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije