široki brijeg

Na Pecari ‘grizu nokte’ čekajući ždrijeb u Nyonu

19.06.2017.
u 09:50

Da bilo kojeg ljubitelja nogometa na Pecari i “okolici” upitate koga bi poželio za protivnika Širokom Brijegu na današnjem izvlačenju parova u prvom pretkolu Europske lige u Nyonu, odgovor bi bio isti.

Nema “sigurica”

Nekoga tko se može proći! Takvih “sigurica” u bubnju neće biti! Neće niti može, jer reiting Širokoga Brijega je takav da je pao “ispod crte” (3550 bodova) i nema status nositelja. Nije pri tom važno što je Široki Brijeg na listi nenositelja najbolje plasiran. S “pogrešne strane” ždrijeba naći će se mnogo klubova od ugleda. Spomenimo neke: Maccabi Tel Aviv, Skenderbeu, Aik Stokholm, Dinamo Minsk, Slovan Bratislava, Trenčin,Crvena Zvezda, Vojvodina, Helsinki, Videoton, Osijek, Levski Sofija, Botev Plovdiv, Olimpija Ljubljana, Ferencvaroš... i još dosta klubova sličnih vrijednosti. Ima tu i onih koji su više atraktivni nego jaki, ali ponovimo da svi imaju bolji reiting od Širokog. Pa, ako bi se moglo birati, “predlažemo” Širokobriježanima da izaberu bjeloruski Shakhtyor Soligorsk (s kojim se Široki sastao 2007. godine i eliminirao ga 1:0 i 1:0)! No, vremena su se promijenila pa je Shakhtyopr trenutačno vodi u bjeloruskom prvenstvu, s tri boda više ispred uglednog Bate Borisova. Možda bi pogodna bila Valletta (Malta), ali još su svježa sjećanja na lanjsko ispadanje protiv malteške Birkirkare. Možda bi “sjeo” i koji slovenski klub (Olimpija, Domžale), crnogorska Mladost iz Podgorice ili... Jer, svi su ovi klubovi dosta blizu,pa ne bi bilo preskupo putovanje. Po snazi su možda “pasali” Nome Kalju i Levadia (Estonija), Crusaders (Sj. Irska), Zira (Azerbajdžan), lihtenštajnski Vaduz, kojega je neke godine izbacio Zrinjski...Shirak (Armenija), Ordabasy (Kazahstan) i još neki klubovi su daleki, ali ne zvučnog imena:

- Koga bi volio izvući? Recimo Osijek, njih smo tko zna koliko puta uzastopno dobili u raznim prijateljskim susretima i turnirima. Ili te Crnogorce i Slovence. Imena niti ne znam, nisam gledao raspored. Crvena zvezda? Hvala ne, mislim da su prejaki,iako su izgubili prvenstvo bez veze, kaže Stipe Lončar, koji je kao i Luka Menalo dva tjedna proveo s reprezentacijom U21 BiH, pa praktično nije ni imao odmora:

-Trener je nas dvojicu pustio nekoliko dana da se odmorimo, pa ćemo se tek danas uključiti u treninge, kaže Lončar.

Delegacija

Na izvlačenje u Nyon otputovali su direktor i tajnik Zoran Bubalo i Dragan Soldo. “Obećali” su nam javiti vedre vijesti. To znači: izvući klub koji se može preskočiti, koji je atraktivan i nije daleko...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije